Μια βραδιά με έντεχνα τραγούδια και εξαιρετικούς ερμηνευτές

Μια βραδιά με έντεχνα τραγούδια και εξαιρετικούς ερμηνευτές


Μια μαγική βραδιά όπου την παράσταση κλέβουν τα τραγούδια και οι μοναδικές ερμηνείες.

Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα με πολυαγαπημένα, κυρίως έντεχνα τραγούδια και εξαιρετικούς ερμηνευτές έχει ετοιμάσει η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο το Σάββατο 3 Απριλίου.

Σε αυτό το μελωδικό οδοιπορικό θα απολαύσουμε ιδιαίτερες στιγμές και μουσικές εκπλήξεις.

Ντουέτα, τριφωνίες και πολυφωνίες θα μας χαρίσουν οι Βιολέτα Ίκαρη, Δημήτρης Υφαντής, Γιώργος Καραδήμος, Μαριάννα Παπαμακάριου, Θοδωρής Κοτονιάς, Νικόλας Ραπτάκης, Νίκος Ξύδης, Ιουλία Καραπατάκη, Σαββέρια Μαργιολά, Θάνος Λάμπρου και η Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Στο ταξίδι αυτό στην εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» συμμετέχουν και απολαμβάνουν οι Θάλεια Ματίκα, Τάσος Ιορδανίδης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Ευγενία Παναγοπούλου, Άγγελος Μπούρας, Κωστής Σωτηρίου, Ορφέας Παπαδόπουλος και Ξανθή Γεωργίου.

Μια μαγική βραδιά όπου την παράσταση κλέβουν τα τραγούδια και οι μοναδικές ερμηνείες.

«Στην υγειά μας ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο το Σάββατο 3 Απριλίου στις 21.00 στον ΣΚΑΪ.

Το έντεχνο ελληνικό τραγούδι προέκυψε στα τέλη της δεκαετίας του 1950, βασισμένο στο δυτικοποιημένο ρεμπέτικο.

Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν οι δημοφιλέστεροι πρώτοι συνθέτες των έντεχνων τραγουδιών. Και οι δύο εκπαιδεύτηκαν στην κλασσική μουσική και μεταξύ άλλων λόγων, η έλλειψη ενός ευρέως κοινού γι’ αυτό το είδος μουσικής στην Ελλάδα, τους οδήγησε στην εφεύρεση του έντεχνου, στο οποίο μεταβίβασαν κάποιες αξίες της δυτικής μουσικής τέχνης.

Μια μορφή έντεχνου που είναι ακόμη πιο κοντά στη δυτική κλασσική μουσική, εισήχθη στα μέσα της δεκαετίας του 1960, η οποία ονομαζόταν Νέο Κύμα και ήταν ένα μείγμα έντεχνου και σανσόν από τη Γαλλία.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE