Η δισκογραφική εταιρεία των BTS εξαγοράζει έναντι 1 δισ. δολ. την Ithaca Holdings του Scooter Braun

Η δισκογραφική εταιρεία των BTS εξαγοράζει έναντι 1 δισ. δολ. την Ithaca Holdings του Scooter Braun


Η συμφωνία φέρνει καλλιτέχνες όπως οι BTS, Ariana Grande και Justin Bieber κάτω από την ίδια στέγη όσον αφορά το μάνατζμεντ.

Η HYBE, η δισκογραφική εταιρεία των BTS που ήταν γνωστή μέχρι πρόσφατα ως Big Hit Entertainment, ανακοίνωσε τη συγχώνευσή της με την Ithaca Holdings του Scooter Braun.

Τον περασμένο μήνα η Big Hit γνωστοποίησε την αλλαγή της επωνυμίας της σε μια προσπάθεια να γίνει μια «εταιρεία τρόπου ζωής με βάση τη μουσική».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Scooter Braun, ο οποίος είναι μάνατζερ καλλιτεχνών όπως της Ariana Grande και του Justin Bieber μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχει τώρα στο διοικητικό συμβούλιο της HYBE, ενώ ο συνεργάτης του Scott Borchetta θα παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Big Machine Records, πρώην δισκογραφική στέγη της Taylor Swift.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HYBE, Bang Si-Hyuk, δήλωσε για τη συμφωνία: «Η αναπόφευκτη ένωση των HYBE και Ithaca Holdings σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιπέτειας που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν στενά αξιοποιώντας τα αποδεδειγμένα ιστορικά επιτυχίας, τεχνογνωσίας και ειδημοσύνης για να δημιουργήσουμε συνέργεια, να ξεπεράσουμε τα σύνορα και την γκρεμίσουμε τα πολιτιστικά εμπόδια».

«Παρακαλώ να περιμένετε για τις ατελείωτες δυνατότητες των HYBE και Ithaca Holdings, και το νέο πρότυπο που θα εγκαθιδρύσει η συνεργασία μας στη μουσική βιομηχανία», επισήμανε.

Ο Scooter Braun πρόσθεσε: «Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που τα πρωτοποριακά συστήματα και η επιμέλεια της HYBE θα ενσωματωθούν στην αγορά των ΗΠΑ κατά την έναρξη της καριέρας ενός καλλιτέχνη. Επιπλέον, θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να προωθούμε την καριέρα των καλλιτεχνών με τους οποίους ήδη συνεργαζόμαστε. Οι παγκόσμιες ευκαιρίες για τους καλλιτέχνες αυξάνονται εκθετικά με αυτήν τη συνεργασία».

«Αυτή είναι μια ευκαιρία για εμάς να γράψουμε ιστορία και να καινοτομήσουμε περαιτέρω στη μουσική βιομηχανία και να φέρουμε επανάσταση στο ίδιο το παιχνίδι. Ο αντίκτυπος της συνεργασίας στη βιομηχανία θα είναι μεγαλειώδης για πολύ καιρό ακόμη. Είμαι απίστευτα ευγνώμων για τη φιλία του προέδρου Bang και την προθυμία του να υποστηρίξει το δημιουργικό ταξίδι ενός καλλιτέχνη», ανέφερε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Billboard, μετά την εξαγορά της Ithaca Holdings από την HYBE έναντι 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνολικά 39 άτομα θα λάβουν μετοχές συνολικής αξίας 186 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μεταξύ τους ο Scooter Braun θα λάβει 462.380 μετοχές (αξίας 99,4 εκατομμυρίων δολαρίων), ο Scott Borchetta θα λάβει 166.537 μετοχές (35,8 εκατ. δολ.) ενώ η Ariana Grande και ο Justin Bieber θα λάβουν ο καθένας από 53,557 μετοχές (11,5 εκατ. δολ.).

Επιπλέον ο J Balvin θα λάβει 21,423 μετοχές (4,6 εκατ. δολ.), η Demi Lovato 5,355 μετοχές (1,2 εκατ. δολ.) και ο Quavo 1,338 μετοχές (287.630 δολάρια). Τα υπόλοιπα άτομα που θα επωφεληθούν είναι ένα μείγμα καλλιτεχνών, στελεχών και πιθανώς μετόχων της Ithaca Holdings.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που καλλιτέχνες λαμβάνουν μετοχές από την HYBE. Όταν η εταιρεία εισήχθη τον περασμένο Οκτώβριο στο κορεατικό χρηματιστήριο, τα επτά μέλη των BTS έλαβαν μετοχές συνολικής αξίας 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι το μερίδιο που θα διαμοιραστεί στους καλλιτέχνες της Ithaca Holdings προέρχεται από το μερίδιο του Scooter Braun.

Η HYBE, η εταιρεία πίσω από τους αστέρες της K-pop BTS, δήλωσε ότι θα πληρώσει 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μετοχές για την απόκτηση της Ithaca Holdings, σε μια κίνηση που θα βοηθήσει την κορεατική εταιρεία να δημιουργήσει ισχυρή παρουσία στην αμερικανική αγορά της μουσικής ψυχαγωγίας, ενισχύοντας παράλληλα το προφίλ της για τους Αμερικανούς χρηματοοικονομικούς επενδυτές.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE