Με περιορισμένο κοινό o φετινός διαγωνισμός τραγουδιού

Με περιορισμένο κοινό o φετινός διαγωνισμός τραγουδιού


Σε ένα μέγιστο αριθμό 3.500 ανθρώπων που ζει στην Ολλανδία θα επιτραπεί να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της Eurovision 2021.

Με περιορισμένο αριθμό θεατών θα πραγματοποιηθεί ο φετινός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, τον ερχόμενο Μάιο.

Όπως έγραψε η εφημερίδα de Telegraaf, η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας της ολλανδικής κυβέρνησης, υπό τον τίτλο «fieldlab», για την παρουσία λιγοστών θεατών σε θέατρα, συνεδριακά κέντρα και ποδοσφαιρικούς αγώνες υπό αυστηρή επιτήρηση.

Οι διοργανωτές της Eurovision είχαν ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι θα πραγματοποιούνταν κάποιες εκδηλώσεις με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά δεν είχαν διευκρινίσει αν θα επιτρεπόταν σε κοινό να παρακολουθήσει.

Ένας μέγιστος αριθμός 3.500 ανθρώπων που ζει στην Ολλανδία θα επιτραπεί να παρακολουθήσει τις πρόβες, τον ημιτελικό και τον τελικό του διαγωνισμού από τις 18 ως τις 22 Μαΐου, έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη έναν κυβερνητικό αξιωματούχο.

Στην διοργάνωση θα συμμετάσχουν 39 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος και οι θεατές θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό και να έχει βγει αρνητικό προκειμένου να παρακολουθήσουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Ολλανδία φιλοξενεί τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision, ο οποίος συγκεντρώνει τηλεοπτικό κοινό περίπου 200 εκατομμυρίων θεατών κάθε χρόνο, έπειτα από τη νίκη του Ολλανδού τραγουδοποιού Duncan Lawrence στην Eurovision του 2019 με το τραγούδι «Arcade».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την περασμένη εβδομάδα ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte (Μαρκ Ρούτε) δήλωσε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο και άλλα περιοριστικά μέτρα με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας θα παραταθούν κατά τρεις εβδομάδες μέχρι τα τέλη Απριλίου εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Στη χώρα έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί πάνω από 1,28 εκατομμύριο κρούσματα κορονοϊού και 16.559 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE