Ο The Weeknd πουλάει σε δημοπρασία NFT ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι

Ο The Weeknd πουλάει σε δημοπρασία NFT ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι


Η πρώτη δημοπρασία NFT του The Weeknd.

Ο The Weeknd ξεπερνά για ακόμα μια φορά τα όρια της μουσικής βιομηχανίας και αγκαλιάζει τις απεριόριστες δυνατότητες των NFTs.

Αφού η Grimes κέρδισε 6 εκατομμύρια δολάρια σε μια ημέρα μετά την πώληση μιας συλλογής ψηφιακής τέχνης σε μορφή NFT (non-fungible token / μη ανταλλάξιμο στοιχείο), ακόμα περισσότεροι καλλιτέχνες ακολουθούν το παράδειγμά της και προσπαθούν να εισέλθουν στην κόσμο του blockchain.

Μουσικοί όπως οι Calvin Harris, Diplo, Rico Nasty και Halsey έχουν ήδη κυκλοφορήσει έργα τέχνης ως NFTs και τώρα, ο The Weeknd γίνεται το επόμενο όνομα που προστίθεται σε αυτή τη λίστα καθώς διοργανώνει τη δική δημοπρασία ψηφιακών συλλεκτικών έργων.

Στη δημοπρασία θα διατεθούν προς πώληση αποκλειστικά ψηφιακά έργα τέχνης, καθώς και ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του The Weeknd.

Ο Καναδός καλλιτέχνης είπε για την απόφασή του να ασχοληθεί με την αγορά των NFTs: «Το blockchain εκδημοκρατίζει μια βιομηχανία που ιστορικά παραμένει κλειστή από τους προστάτες της. Πάντα έψαχνα τρόπους για να καινοτομώ για τους θαυμαστές και να αλλάξω αυτήν την ξεπερασμένη μουσική βιομηχανία».

«Είναι εξαιρετικά συναρπαστικό που βλέπω ότι τα NFTs επιτρέπουν στους δημιουργούς να τους βλέπει και να τους ακούει ο κόσμος περισσότερο από ποτέ, σύμφωνα με τους δικούς τους όρους. Σκοπεύω να συνεισφέρω σε αυτό το κίνημα και μπορώ να δω ότι πολύ σύντομα θα συνυφανθεί στη μηχανική της μουσικής βιομηχανίας», πρόσθεσε.

Η δημοπρασία του The Weeknd θα φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα Nifty Gateway και θα ξεκινήσει στις 3 Απριλίου.

Ο Duncan Cock-Foster, συνιδρυτής της διαδικτυακής αγοράς Nifty Gateway, δήλωσε ότι «η είσοδος του Weeknd στο χώρο σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για την ιστορία των NFTs».

«Είναι τεράστια επικύρωση για ολόκληρο το χώρο των NFTs που ένας από τους πιο σημαντικούς R&B τραγουδιστές της γενιάς μας δημιουργεί σε αυτό το νέο μέσο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε αυτήν τη μοναδική, όμορφη συλλογή στον κόσμο», τόνισε.

The Weeknd

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE