Ο Dave Grohl αποκαλύπτει την άγνωστη ιστορία του «Everlong»

Ο Dave Grohl αποκαλύπτει την άγνωστη ιστορία του «Everlong»


Το «Everlong» γεννήθηκε μέσα από μια προσωπική ιστορία του Dave Grohl.

Ο Dave Grohl έπαιξε μια ακουστική εκδοχή του «Everlong» στο «Oates Song Fest 7908» το περασμένο Σαββατοκύριακο και πριν «βυθιστεί» στο εμβληματικό τραγούδι των Foo Fighters, αποκάλυψε τη συναισθηματική ιστορία που κρύβεται από πίσω του.

«Το “Everlong” γράφτηκε πιθανότατα το χειμώνα του 1996, όταν ηχογραφήσαμε το δεύτερο άλμπουμ μας, “The Color and the Shape”», θυμήθηκε ο Dave Grohl.

«Αν ποτέ έχεις βρεθεί στο στούντιο με μία μπάντα για μεγάλο χρονικό διάστημα και ηχογραφείς πολλά τραγούδια πάντα υπάρχει πολύς χρόνος όπου απλώς κάθεσαι και περιμένεις κάτι να συμβεί. Εκείνη την περίοδο θυμάμαι καθόμουν σε ένα booth και κοιτούσα τα άλλα παιδιά της μπάντας, περιμένοντας ανάμεσα στις λήψεις για να παίξω… και απλώς άρχισα να παίζω αυτή τη συγχορδία», περιέγραψε.

«Τώρα, δεν είμαι εκπαιδευμένος μουσικός, οπότε δεν ήξερα ποια ήταν εκείνη η συγχορδία όμως αμέσως σκέφτηκα ότι ακούγεται σαν τους Sonic Youth», πρόσθεσε.

Nirvana

Ο Dave Grohl αποκάλυψε ότι τότε βρισκόταν στη μέση μιας περιόδου έντονων συναισθημάτων, καθώς μόλις είχε χωρίσει με την κοπέλα με την οποία είχε σχέση.

«Για κάποιο λόγο με άγγιξε το συναίσθημα ή η αίσθηση που είχα όταν άρχιζα να παίζω αυτή τη σειρά συγχορδιών. Οπότε συνεχίσαμε την ηχογράφηση», είπε.

«Στο μεταξύ, η σχέση μου τελείωσε και ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Θυμάμαι, ήταν ακριβώς πριν τα Χριστούγεννα. Πήγα πίσω στη Βιρτζίνια, το μέρος όπου μεγάλωσα… Λόγω της συναισθηματικής κατάστασης στην οποία βρισκόμουν, άρχισα να γράφω τους στίχους στο τραγούδι», συνέχισε.

Ο κεντρικός τραγουδιστής των Foo Fighters ήθελε να ηχογραφήσει γρήγορα το «Everlong», ώστε να μην το ξεχάσει και γι’ αυτό το λόγο κάλεσε ένα φίλο από την Ουάσιγκτον που ήταν ηχολήπτης.

«Χωρίς να το έχω ολοκληρωμένο, έβαλα ένα κομμάτι ντραμς. Έβαλα κιθάρα και μπάσο. Και το τραγούδησα στο μικρόφωνο για πρώτη φορά. Έδειχνε να έχει νόημα. Οι στίχοι και η μελωδία, η κατάσταση στην οποία ήμουν συναισθηματικά, όλα είχαν νόημα», ανέφερε.

«Νομίζω ότι αυτό πρέπει να συμβαίνει με τα τραγούδια. Πρέπει να είναι κάτι που όχι μόνο ο τόνος ή η μελωδία ή η δυναμική των οργάνων, αλλά και ο στίχος, να ταιριάζουν με τρόπο που αντιπροσωπεύει το πώς νιώθεις εκείνη τη στιγμή», τόνισε.

Foo Fighters

Αφού θυμήθηκε την πρώτη φορά που έπαιξε το τραγούδι ακουστικά, ο Dave Grohl είπε το «Everlong» απέκτησε «μια εντελώς νέα ζωή».

«Νομίζω ότι μερικές φορές όταν το παίζω με αυτόν τον τρόπο, πραγματικά αφαιρεί πολλούς θορύβους. Όταν είναι μόνο οι στίχοι, η κιθάρα και η φωνή μου, νομίζω ότι το τραγούδι έχει την αίσθηση που πάντα ήθελα να είχε», σχολίασε.

Παρακολουθήστε τη συναισθηματικά φορτισμένη ακουστική εκτέλεση του «Everlong» παρακάτω.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE