Ο Bobby Gillespie και η Jehnny Beth συνεργάζονται στο άλμπουμ «Utopian Ashes»

Ο Bobby Gillespie και η Jehnny Beth συνεργάζονται στο άλμπουμ «Utopian Ashes»


Μπορεί το άλμπουμ να μην είναι αυτοβιογραφικό, αλλά κρύβει πολλές αλήθειες από τις προσωπικές εμπειρίες των δύο καλλιτεχνών.

Ο frontman των Primal Scream, Bobby Gillespie, ενώνει τις δυνάμεις του με την σόλο καλλιτέχνιδα αλλά και τραγουδίστρια των Savages, Jehnny Beth, για την κυκλοφορία του δίσκου «Utopian Ashes».

Οι δύο καλλιτέχνες έδωσαν μία πρώτη εικόνα σήμερα με το τραγούδι «Remember We Were Lovers» και παρουσίασαν το θέμα του άλμπουμ, το οποίο είναι η εξερεύνηση της απώλειας, της κακής συνεννόησης και της αδυναμίας της έκφρασης συναισθημάτων που αντιμετωπίζει ένα παντρεμένο ζευγάρι που συνειδητοποιεί πως η σχέση τους διαλύεται.

Το «Utopian Ashes» είναι εμπνευσμένο από κλασικά country soul τραγούδια, όπως το «Return Of Th e Grievous Angel» της Emmylou Harris και το «We Go Together» της Tammy Wynette και ασχολείται με τη σκληρή πραγματικότητα μίας αγάπης που τελείωσε.

Πρόκειται για ένα δίσκο για τους ανθρώπους που έχουν έρθει αντιμέτωποι με την αναπόφευκτη στεναχώρια που έρχεται με την ηλικία, αλλά και με τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας της ζωής. Παρόλο που το θέμα του άλμπουμ είναι αρκετά έντονο, καταφέρνει αυτό που θα έπρεπε να είναι ο στόχος κάθε καλής μορφής τέχνης: να μας κάνει να νιώθουμε λιγότερο μόνοι.

Μπορεί το άλμπουμ να μην είναι αυτοβιογραφικό, αλλά κρύβει πολλές αλήθειες από προσωπικές εμπειρίες των τραγουδοποιών.

Bobby Gillespie - Primal Scream

Η Jehnny Beth είπε: «Με τον ίδιο τρόπο που δημιουργείς χαρακτήρες για ένα μυθιστόρημα, δημιουργήσαμε χαρακτήρες και εδώ. Η διαφορά είναι ότι βάζεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτό, γιατί προσπαθείς να καταλάβεις την ανθρώπινη κατάσταση. Ο τρόπος που τραγουδάς πρέπει να είναι αυθεντικός. Αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία».

Ο Bobby Gillespie συμπλήρωσε: «Όταν γράφεις ένα τραγούδι παντρεύεις την προσωπική σου πραγματικότητα με τη μυθοπλασία και φτιάχνεις τέχνη. Σκεφτόμουν δύο ανθρώπους να ζουν μόνοι τους, μαζί αλλά ξεχωριστά, να υπάρχουν και να υποφέρουν σε μία ψυχική αδιαθεσία, που συνεχίζεται λόγω των υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων. Έχει να κάνει με την παροδικότητα των πάντων, ένα γεγονός που όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας».

O Bobby Gillespie και η Jehnny Beth γνωρίστηκαν το 2015, όταν τους προσκάλεσαν να εμφανιστούν μαζί με τους Suicide στο «Barbican» του Λονδίνου.

Το επόμενο καλοκαίρι η Jehnny Beth εμφανίστηκε στη σκηνή με τους Primal Scream για ένα ντουέτο του τραγουδιού «Some Velvet Morning» της Nancy Sinatra και του Lee Hazlewood, το οποίο εδραίωσε και τη σύνδεσή της με τον Bobby Gillespie.

Το 2017 συναντήθηκαν στο Παρίσι για κάποιες ηχογραφήσεις μαζί με τον σύντροφο της Beth, τον μουσικό Johnny Hostile, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη των Primal Scream. Οι αρχικές τους πιο ηλεκτρονικές ιδέες εξελίχθηκαν σταδιακά σε ένα πιο πλούσιο ήχο με soul, country, blues και rock ‘n’ roll επιρροές.

Το «Remember We Were Lovers» είναι μία πρώτη γεύση της επερχόμενης κυκλοφορίας του άλμπουμ «Utopian Ashes», με τις συναισθηματικές ερμηνείες των δύο μουσικών να εκφράζουν την απόγνωση τους καθώς η σχέση τους βουλιάζει.

Ο Bobby Gillespie εξηγεί: «Ήθελα να βάλω πόνο μέσα στην μουσική. Δεν μπορούσα να βρω κάτι παρόμοιο στη σύγχρονη rock».

Ο πόνος του να προσπαθείς να κάνεις κάτι να ανθίσει σε ένα ψυχρό περιβάλλον είναι ξεκάθαρος σε όλη τη δισκογραφική δουλειά. Στο τραγούδι που ανοίγει τον δίσκο, το «Chase It Down», η αγανάκτηση είναι ξεκάθαρη, ενώ το βαλς «English Town», το οποίο είναι επηρεασμένο από τον Scott Walker, δείχνει πως οι άνθρωποι έξω από την πόρτα τους είναι τόσο ψυχροί όσο και στην ίδια τους τη σχέση.

Στην ιστορία όμως υπάρχει μία λυτρωτική κορύφωση με το κομψό τραγούδι «You Can Trust Me Now», στο οποίο ο άνδρας πρωταγωνιστής υπόσχεται να αφήσει τις κακίες του στο παρελθόν.

Το άλμπουμ «Utopian Ashes» του Bobby Gillespie και της Jehnny Beth θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουλίου.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE