Ντοκιμαντέρ για τα 10 χρόνια από το θάνατό της

Ντοκιμαντέρ για τα 10 χρόνια από το θάνατό της


Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσει την ιστορία της Amy Winehouse από τη σκοπιά της μητέρας της.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ που περιγράφει την ιστορία της Amy Winehouse θα κυκλοφορήσει με αφορμή την επέτειο των δέκα ετών από τον τραγικό θάνατό της.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Amy Winehouse: 10 Years On», το οποίο παραγγέλθηκε από το BBC Two και το BBC Music, θα παρουσιάσει τη ζωή της τραγουδίστριας από τη σκοπιά της μητέρας της, Janis.

«Δεν νιώθω ότι ο κόσμος ήξερε την αληθινή Amy, αυτή που μεγάλωσα και ανυπομονώ για την ευκαιρία να προσφέρω γνώση για τις ρίζες της και μια βαθύτερη εικόνα για την πραγματική Amy», είπε η Janis Winehouse.

Το BBC σημειώνει ότι η άποψη της Janis για την Amy Winehouse «διαφέρει» σε πολλά σημεία από τις ιστορίες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Η Janis, στην οποία διαγνώστηκε σκλήρυνση κατά πλάκας το 2003, κινητοποιήθηκε να δημιουργήσει το ντοκιμαντέρ πριν η ασθένεια της αφαιρέσει όλες τις αναμνήσεις που έχει από την Amy.

Η μητέρα της Amy Winehouse είχε αναφερθεί στη ζωή της τραγουδίστριας στο βιβλίο «Loving Amy: A Mother’s Story» (Αγαπώντας την Amy: Η ιστορία μιας μητέρας) που εκδόθηκε το 2014.

Το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με ακόμα περισσότερα μέλη της οικογένειας και φίλους της τραγουδίστριας και θα εξετάσει τη ζωή και την καριέρα της πριν βρει το θάνατο σε ηλικία 27 ετών στις 23 Ιουλίου 2011.

«Η Amy ήταν ένα πραγματικό ίνδαλμα της μουσικής και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο υπερήφανοι που βοηθήσαμε όσους βρίσκονται πιο κοντά στην Amy να αποκαταστήσουν την ιστορία της, 10 χρόνια μετά το θάνατό της», δήλωσε ο Dov Freedman, εκτελεστικός παραγωγός της Curious Films.

Το 2015 ο Βρετανός σκηνοθέτης Asif Kapadia κέρδισε το Όσκαρ για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ για την ταινία του «Amy».

Ωστόσο η οικογένεια της τραγουδίστριας είχε κρατήσει αποστάσεις από το συγκεκριμένο το ντοκιμαντέρ, το οποίο αποκάλεσε ως «χαμένη ευκαιρία» να τιμηθεί τη ζωή και το ταλέντο της ενώ υποστήριξε ότι «είναι παραπλανητικό και περιέχει μερικά βασικά ψέματα».

Ο πατέρας της Amy Winehouse, Mitch, είπε για την ταινία του Asif Kapadia: «Ανακατεύτηκα όταν την παρακολούθησα για πρώτη φορά. Η Amy θα ήταν εξοργισμένη. Δεν είναι αυτό που θα ήθελε».

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE