Ο Calvin Harris λέει ότι τα NFTs θα φέρουν «ολοκληρωτική επανάσταση» στη μουσική βιομηχανία

Ο Calvin Harris λέει ότι τα NFTs θα φέρουν «ολοκληρωτική επανάσταση» στη μουσική βιομηχανία


«Δεν είχα συνειδητοποιήσει πραγματικά το εύρος ενός NFT», λέει ο Calvin Harris.

Ο Calvin Harris σχολιάζει τη μανία του διαδικτύου με τα NFTs (μη ανταλλάξιμα στοιχεία) και υποστηρίζει ότι έχουν τη δυνατότητα να «φέρουν ολοκληρωτική επανάσταση στη μουσική βιομηχανία».

Οι πωλήσεις των ψηφιακών πιστοποιητικών ιδιοκτησίας, το οποία αποδεικνύουν την κυριότητα ενός κομματιού ψηφιακού περιεχομένου όπως τέχνη ή μουσική, κάνουν θραύση φέτος, με τους Kings of Leon, Aphex Twin και Gorillaz να πωλούν όλοι τα δικά τους NFTs.

Οι παραγωγοί και DJs της ηλεκτρονικής μουσικής συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους υποστηρικτές των NFTs. Ο Steve Aoki είναι ένας από τους καλλιτέχνες NFT με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο, όπως και ο 3lau, ο οποίος πούλησε το άλμπουμ του «Ultraviolet» σε μορφή NFT για 11,6 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη Φεβρουαρίου.

Τώρα ο Calvin Harris συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη μουσικών βίντεο Emil Nava για τη δημιουργία μιας συλλογής έργων τέχνης NFT με την ονομασία «Technofish», που έχει τεθεί σε δημοπρασία στο διαδίκτυο.

Από τότε που ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους στο video για το single «I Need Your Love» το 2013, ο Calvin Harris και ο Emil Nava έχουν συνεργαστεί σε 22 μουσικά βίντεο, μεταξύ άλλων έργων.

Οι δύο άνδρες μίλησαν για την είσοδό τους στον κόσμο των NFTs στην εκπομπή «Good Time Show» της δημοφιλούς εφαρμογής Clubhouse.

«Όσον αφορά τις εικόνες, εγώ και ο Calvin έχουμε μια μεγάλη κοινή αγάπη για τη φύση», δήλωσε ο Emil Nava.

«Αυτό είναι κάτι μεγάλο που πάντα το αγαπούσαμε και πάντα το εξερευνούμε σε όλα…  Όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί, προφανώς σκεφτήκαμε αμέσως τη φύση και σκεφτήκαμε τα συναισθήματα που θέλαμε να προκαλέσουμε με αυτές τις εικόνες και καταλήξαμε σε αυτήν την ιδέα με τα καταπληκτικά ψάρια, την οποία ερωτευτήκαμε και οι δύο», εξήγησε.

Ο Calvin Harris τόνισε στη συνέχεια τη θεμελιώδη σημασία των NFTs για το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας.

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει πραγματικά το εύρος του τι μπορεί να είναι ένα NFT, δεν νομίζω ότι κανένας από εμάς το έχει συνειδητοποιήσει πραγματικά», είπε ο παραγωγός.

«Όταν συνειδητοποίησα για πρώτη φορά το εύρος τους, σκέφτηκα ότι είναι ένα εντελώς νέο εργαλείο για τη δημιουργικότητα, που δεν ελέγχεται από τα ραδιόφωνα ή το streaming ή από κάποιον από τη δισκογραφική εταιρεία ή από οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα. Είναι ένας εντελώς νέος δρόμος όπου μπορείς πραγματικά να βγάλεις  ό,τι θέλεις. Έτσι έπρεπε να είναι η μουσική, αλλά δεν είναι», συνέχισε.

«Αρχικά αυτό με ενθουσίασε πολύ. Το γεγονός ότι οι μικρότεροι καλλιτέχνες μπορούν να έχουν την κυριότητα της μουσικής τους και να κάνουν κυριολεκτικά ό,τι θέλουν, αφήνοντας στη συνέχεια τους ανθρώπους να αποφασίσουν», σημείωσε ο Calvin Harris.

«Είναι ένας τόσο καλός, άμεσος τρόπος για να το κάνουμε. Με ενθουσίασε πραγματικά, πραγματικά ενθουσιασμένος και μετά είδα τι έκανε ο 3lau και απλά σκέφτομαι: “Πρέπει να γίνουμε κομμάτι. Πρέπει να το αναδείξουμε σε μεγαλύτερο θέμα και όλοι πρέπει να το κάνουν”. Νομίζω ότι μπορεί να φέρει ολοκληρωτική επανάσταση στη μουσική βιομηχανία», ανέφερε.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE