Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς

Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς


Δείτε σε ποια θέση θα εμφανιστούν η Ελλάδα και η Κύπρος στους δύο ημιτελικούς της Eurovision 2021.

Ανακοινώθηκε από την παραγωγή του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovsion η σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί αυτό τον Μάιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποιείται πριν το διαγωνισμό, οι χώρες που πρόκειται να συμμετάσχουν στο θεσμό τοποθετούνται είτε στον πρώτο είτε στον δεύτερο ημιτελικό και στη συνέχεια μπαίνουν τυχαία είτε στο πρώτο είτε στο δεύτερο σκέλους του ημιτελικού στον οποίον έχουν τοποθετηθεί.

Μετά την ακύρωση του περσινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovsion, για πρώτη φορά στην ιστορία του, λόγω της πανδημίας, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί η νέα κλήρωση για την τοποθέτηση των χωρών στους δύο ημιτελικούς και να κρατηθούν τα περσινά αποτελέσματα, από την κλήρωση που είχε διενεργηθεί τον Ιανουάριο του 2020.

Ωστόσο η ακριβής σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς της Eurovision αποφασίζεται από την ίδια την παραγωγή. Αυτό το σύστημα εφαρμόζεται από το διαγωνισμό στο Malmö της Σουηδίας το 2013 και διασφαλίζει ότι ενώ εξακολουθεί να υπάρχει ένα δίκαιο στοιχείο τυχαιότητας στον διαγωνισμό, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστούν διαδοχικά δύο ή περισσότερα όμοια τραγούδια.

Eurovision Song Contest 2021 - Ahoy Arena - Rotterdam

Σύμφωνα με τους διοργανωτές πρόθεση αυτού του υβριδικού συστήματος είναι η δημιουργία ενός περισσότερο διασκεδαστικού διαγωνισμού που επιτρέπει σε τραγούδια διαφορετικού ύφους να έχουν το δικό τους χώρο για να λάμψουν.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είχε κληρωθεί να εμφανιστεί στο πρώτο σκέλος του Δεύτερου Ημιτελικού της Eurovision και η Κύπρος στο πρώτο σκέλος του Πρώτου Ημιτελικού.

Όπως αποφασίστηκε τώρα από την παραγωγή του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovsion, η Ελλάδα, την οποία θα εκπροσωπήσει η Stefania με το τραγούδι «Last Dance», θα εμφανιστεί στην τέταρτη θέση του Δεύτερου Ημιτελικού, που θα λάβει χώρα στις 20 Μαΐου στο Ρότερνταμ.

Επίσης η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού και το τραγούδι «El Diablo» θα εμφανιστεί στην όγδοη θέση του Πρώτου Ημιτελικού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου.

Πρώτος Ημιτελικός (18 Μαΐου)

1. Λιθουανία
2. Σλοβενία
3. Ρωσία
4. Σουηδία
5. Αυστραλία
6. Βόρεια Μακεδονία
7. Ιρλανδία
8. Κύπρος
9. Νορβηγία
10. Κροατία
11. Βέλγιο
12. Ισραήλ
13. Ρουμανία
14. Αζερμπαϊτζάν
15. Ουκρανία
16. Μάλτα

Δεύτερος Ημιτελικός (20 Μαΐου)

1. Σαν Μαρίνο
2. Εσθονία
3. Τσεχία
4. Ελλάδα
5. Αυστρία
6. Πολωνία
7. Μολδαβία
8. Ισλανδία
9. Σερβία
10. Γεωργία
11. Αλβανία
12. Πορτογαλία
13. Βουλγαρία
14. Φινλανδία
15. Λετονία
16. Ελβετία
17. Δανία

Τελικός (22 Μαΐου)

Στον μεγάλο τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovsion, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Μαΐου, θα προκριθούν μόνο δέκα χώρες από κάθε ημιτελικό.

Στον τελικό βρίσκονται ήδη άνευ προκριματικών η διοργανώτρια χώρα Ολλανδία και οι αποκαλούμενες «Big Five» χώρες του διαγωνισμού: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η σειρά εμφάνισης των 26 χωρών που θα διαγωνιστούν στο μεγάλο τελικό θα αποφασιστεί από τους παραγωγούς της διοργάνωσης την Παρασκευή 21 Μαΐου μετά την ολοκλήρωση και των δύο ημιτελικών.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE