Οι BTS στέλνουν ηχηρό μήνυμα εναντίον του μίσους κατά των Ασιατών: «Νιώθουμε θλίψη και θυμό»

Οι BTS στέλνουν ηχηρό μήνυμα εναντίον του μίσους κατά των Ασιατών: «Νιώθουμε θλίψη και θυμό»


Οι BTS αντιτάσσονται στις φυλετικές διακρίσεις και στη βία κατά των Ασιατών.

Οι BTS καταδικάζουν το κύμα βίας και μίσους κατά των Ασιατών που σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες σχετικά με τον ρατσισμό που έχουν αντιμετωπίσει ως Ασιάτες.

Το μήνυμα, το οποίο δημοσιεύθηκε στους επίσημους λογαριασμούς του συγκροτήματος στα κοινωνικά δίκτυα τόσο στην αγγλική όσο και στην κορεατική γλώσσα, ξεκινά με τους BTS να εκφράζουν «τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους σε όσους έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα» και να υπογραμμίζουν ότι νιώθουν «θλίψη και θυμό».

Αν και δεν αναφέρονται συγκεκριμένα γεγονότα, στις 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μία σειρά φονικών επιθέσεων σε ινστιτούτα μασάζ και σπα στην Ατλάντα των ΗΠΑ όπου οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων έξι γυναίκες ασιατικής καταγωγής.

Έχοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν θέλουν να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον στους ίδιους, οι BTS ανακαλούν στιγμές που «αντιμετώπισαν διακρίσεις ως Ασιάτες», όπως οι συνεχείς προσβολές χωρίς λόγο, ενώ το boy band περιγράφει επίσης ότι «μας κορόιδευαν για την εμφάνισή μας» και «μας ρωτούν γιατί οι Ασιάτες μιλούν αγγλικά».

Το συγκρότημα της K-pop τονίζει ότι οι εμπειρίες είναι «ασήμαντες» σε σύγκριση με τα πρόσφατα γεγονότα, όμως παραδέχεται ότι ο ρατσισμός ήταν «αρκετός για να μας κάνει να νιώθουμε αδύναμοι και να μειωθεί η αυτοεκτίμησή μας».

Οι BTS επισημαίνουν επιπλέον ότι «αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την ταυτότητά μας ως Ασιάτες» και αποκαλύπτουν ότι χρειάστηκαν χρόνο για να εξετάσουν προσεκτικά πώς θα χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους για να μιλήσουν για το θέμα.

Οι BTS ολοκληρώνουν το μήνυμά τους με ένα κάλεσμα για δράση: «Αυτό που πρέπει να μεταφέρει η φωνή μας είναι σαφές. Είμαστε κατά των φυλετικών διακρίσεων. Καταδικάζουμε τη βία. Εσείς, εγώ και όλοι έχουμε το δικαίωμα να μας σέβονται».

Την προηγούμενη χρονιά οι BTS δήλωσαν τη δημόσια υποστήριξή τους στις διαμαρτυρίες του κινήματος Black Lives Matter κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας που ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ και εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Τον Ιούνιο του 2020 το συγκρότημα και η δισκογραφική εταιρεία τους Big Hit Entertainment δώρισαν 1 εκατομμύριο δολάρια σε ομάδες που συνδέονται με το Black Lives Matter, ενώ άλλο 1 εκατομμύριο δολάρια συγκεντρώθηκαν από τους πιστούς θαυμαστές του boy band σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE