Το «Bohemian Rhapsody» είναι το πρώτο τραγούδι από βρετανικό συγκρότημα που γίνεται διαμαντένιο

Το «Bohemian Rhapsody» είναι το πρώτο τραγούδι από βρετανικό συγκρότημα που γίνεται διαμαντένιο


Το θρυλικό τραγούδι των Queen ξεπέρασε τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Queen είναι το πρώτο βρετανικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής που σημειώνει διαμαντένιες πωλήσεις με ένα τραγούδι του.

Έχουν περάσει 46 χρόνια από την κυκλοφορία του, το 1975, και το εμβληματικό τραγούδι «Bohemian Rhapsody» των Queen συνεχίζει να κατακτά νέα ορόσημα.

Η Ένωση της Αμερικανικής Μουσικής Βιομηχανίας (RIAA) ανακοίνωσε ότι το «Bohemian Rhapsody» είναι πλέον διαμαντένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας ξεπεράσει τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις.

«Είναι απίστευτα νέα. Σε κάτι τέτοιες στιγμές πρέπει να τσιμπάω τον εαυτό μου για να βεβαιωθώ ότι είναι αλήθεια», είπε ο Brian May. «Όλα αυτά τα τρελά ​​όνειρα που είχαμε… Αυτό είναι κάτι πέρα ​​από αυτά. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους μας πίστεψαν όλα αυτά τα χρόνια», πρόσθεσε.

Ο Roger Taylor δήλωσε: «Είναι μια θαυμάσια και ευχάριστη σκέψη που γνωρίζουμε ότι το τραγούδι έχει φτάσει και έχει συνδεθεί με τόσους πολλούς ανθρώπους! Σας ευχαριστούμε όλους… προχωράμε».

Queen - Magic Tour, 1986

Αυτή είναι η επόμενη προσθήκη σε μία μακρά σειρά εξαιρετικών επιτευγμάτων για το «Bohemian Rhapsody», το οποίο ήταν το πρώτο τραγούδι των Queen που ανέβηκε στο Top 10 των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο κυριάρχησε στην πρώτη θέση των charts για εννέα συνεχόμενες εβδομάδες, επίδοση ρεκόρ για εκείνη την εποχή, πριν επιστρέψει στην κορυφή το 1991.

Το «Bohemian Rhapsody» είναι επίσης το τραγούδι του 20ου αιώνα που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα streams στις ψηφιακές πλατφόρμες, ενώ το μουσικό βίντεο που το συνοδεύει έσπασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου προβολών στου YouTube, γράφοντας ιστορία ως το πρώτο βίντεο τραγουδιού από τη δεκαετία του 1970 που επιτυγχάνει το συγκεκριμένο ορόσημο.

Το 2004 το «Bohemian Rhapsody» εντάχθηκε Grammy Hall of Fame και η απαράμιλλη ερμηνεία του Freddie Mercury ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του «Rolling Stone» ως η καλύτερη στην ιστορία της rock μουσικής.

Επιπλέον το «Bohemian Rhapsody» είναι μία από τις πολλές επιτυχίες των Queen που συμπεριλαμβάνονται στην απόλυτα επιτυχημένη στη συλλογή «Platinum Collection, Vol. 1-3», που μόλις έγινε πέντε φορές πλατινένια στην αμερικανική αγορά.

Οι Queen παραμένουν ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά συγκροτήματα στον κόσμο, με τα τραγούδια τους να έχουν αγγίξει πολλές διαφορετικές γενιές ακροατών. Η θέση της θρυλικής μπάντας στο μουσικό στερέωμα ενισχύθηκε από την φανταστική επιτυχία της βραβευμένης με Όσκαρ βιογραφικής ταινίας τους «Bohemian Rhapsody» που βγήκε στους κινηματογράφους το 2018.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE