Η Δέσποινα Βανδή με τη Μαρία Ναυπλιώτου στους Δελφούς και την Αράχωβα

Η Δέσποινα Βανδή με τη Μαρία Ναυπλιώτου στους Δελφούς και την Αράχωβα


Ακολουθήστε τη Δέσποινα Βανδή και τη Μαρία Ναυπλιώτου σε ένα ταξίδι σκέτη απόλαυση.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, στις 18.40, το «My Greece» ταξιδεύει στον ομφαλό της γης, τους Δελφούς, και τα χωριά του Παρνασσού.

Η Δέσποινα Βανδή έχει παρέα σε αυτό το ταξίδι μια πραγματική ιέρεια του Απόλλωνα, την ηθοποιό Μαρία Ναυπλιώτου.

Το Σάββατο 27 Μαρτίου η Δέσποινα Βανδή και η Μαρία Ναυπλιώτου ξεδιπλώνουν όλους τους μύθους για τον ιερό χώρο των Δελφών, επισκέπτονται το σπίτι του Άγγελου και της Εύας Σικελιανού, εκεί όπου η Μαρία Ναυπλιώτου ενσάρκωσε για πρώτη φορά τη «Μήδεια» του Ευριπίδη και χάνονται στον αρχαίο ελαιώνα της Άμφισσας με περισσότερα από 1 εκατομμύριο ελαιόδεντρα.

Ακόμη, δοκιμάζουν παραδοσιακές γεύσεις του τόπου, όπως οι τηγανητές ελιές και το καπνιστό τραχανότο με μοσχαρίσια μάγουλα.

Ο Παρνασσός, όμως, είναι συνυφασμένος με το χιόνι και τα σπορ του βουνού. Τι κι αν η Μαρία Ναυπλιώτου δηλώνει δεξιοτέχνης τερματοφύλακας, δε διστάζει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε μια μηχανοκίνητη βόλτα στις χιονισμένες πλαγιές του βουνού.

Τι θα συμβεί στην πρώτη επαφή τους με τα snowmobile; Οι απαντήσεις έρχονται στο «My Greece», το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 18:40 στο Mega.

Την Κυριακή 28 Μαρτίου, η Δέσποινα Βανδή και η Μαρία Ναυπλιώτου συνεχίζουν την περιήγησή τους στον Παρνασσό με όρεξη, χιούμορ και διάθεση για εκ βαθέων εξομολογήσεις.

Στα στενά της Αγόριανης μαθαίνουν τα μυστικά των δύο αιωνόβιων πλατάνων, επισκέπτονται έναν καταρράκτη που τις εντυπωσιάζει και αγοράζουν τοπικά ζυμαρικά και γλυκά του κουταλιού.

Στην Αράχωβα, ανακαλύπτουν τον αργαλειό της Πηνελόπης και δοκιμάζουν τη δύναμή τους στη δημιουργία των παραδοσιακών υφαντών.

Ακόμη, μαθαίνουν πως παρόλο που η Αράχωβα φημίζεται για τα ψητά της, ένα από τα παραδοσιακά της πιάτα δεν έχει κρέας, αλλά ψάρι.

Το «My Greece» φτάνει μέχρι το Δίστομο και ένα βυζαντινό μνημείο της UNESCO. Η περιήγηση στη Μονή του Οσίου Λουκά που αποκαλείται «Αγιά Σοφιά της Ρούμελης» θα σας εντυπωσιάσει με τα χίλια χρόνια ιστορίας και τη μοναστηριακή μαγειρική.

Ακολουθήστε τη Δέσποινα Βανδή και τη Μαρία Ναυπλιώτου σε ένα ταξίδι σκέτη απόλαυση το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 18:40 στο «My Greece» στο Mega.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE