Γιόρτασε τα γενέθλιά του κυκλοφορώντας πρώτη φορά ψηφιακά το «Scarecrow»

Γιόρτασε τα γενέθλιά του κυκλοφορώντας πρώτη φορά ψηφιακά το «Scarecrow»


Το «Scarecrow» είναι το τραγούδι με το οποίο ξεκίνησε η θρυλική συνεργασία του Elton John και του Bernie Taupin.

Ο Elton John γιόρτασε τα 74α γενέθλιά του (25 Μαρτίου) κυκλοφορώντας για πρώτη φορά στις ψηφιακές πλατφόρμες το «Scarecrow», το τραγούδι με το οποίο ξεκίνησε τη θρυλική συνεργασία του με το στιχουργό Bernie Taupin το 1967, και πέντε ακόμα κομμάτι από την πλούσια συλλογή «Elton: Jewel Box».

Ο Elton John και ο Bernie Taupin συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1967 αφού απάντησαν και οι δύο σε μια διαφήμιση που δημοσιεύτηκε στο NME εκείνο το καλοκαίρι και αναζητούσα νέα ταλέντα στη δημιουργία τραγουδιών.

Παρόλο που οι στίχοι γράφτηκαν πριν συναντηθούν ακόμη ο 17χρονος Bernie Taupin και ο 20χρονος Reg Dwight, το «Scarecrow» σηματοδότησε την πρώτη φορά που ο Elton έβαλε τη μουσική του στους στίχους του Bernie. Ήταν το πρώτο τραγούδι δύο δημιουργών που θα εξελίσσονταν σε ένα μεγαλύτερα και πιο διαχρονικά δίδυμα τραγουδοποιών όλων των εποχών και θα αποκτούσαν μία από τις πιο ανθεκτικές φιλίες.

Το «Scarecrow» θα κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα μεγαλύτερα pop – rock τραγούδια και η άφιξή του σήμερα στις ψηφιακές πλατφόρμες θα προσφέρει στους μικρότερους και τους μεγαλύτερους μια μαγευτική εικόνα από τον πλούσιο θησαυρό των κλασικών τραγουδιών 24 καρατίων που θα δημιουργούσαν ο Elton John και ο Bernie Taupin τις επόμενες δεκαετίες.

Λίγο χρόνια αργότερα, ο Bernie Taupin αναφέρθηκε στο «Scarecrow» μέσα από τους στίχους του τραγουδιού «Curtains» από το κλασικό άλμπουμ «Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy» (1975) του Elton John: «Κάποτε γνώριζα αυτό το παλιό σκιάχτρο, ήταν το τραγούδι μου, η χαρά και η θλίψη μου»…

Και το 2018, όταν ο Taupin πούλησε τα χειρόγραφα των στίχων του, δεν έθεσε ποτέ προς δημοπρασία το χειρόγραφο φύλλο με τους στίχους του «Scarecrow». Η θέση του τραγουδιού στην ιστορία της ροκ και στην ιστορία του διδύμου θεωρείται πολύ σημαντική.

Elton John - Farewell Yellow Brick Road

Ο Elton John λέει: «Το “Scarecrow” θα έχει πάντα μια πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και ξέρω ότι η Bernie αισθάνεται το ίδιο. Είναι το τραγούδι που τα ξεκίνησε όλα. Αυτή η τελευταία χρονιά με το lockdown μας έδωσε όλο τον χρόνο να κοιτάξουμε στο παρελθόν και να αναλογιστούμε. Είναι σπουδαίο που ανακαλύψαμε ξανά αυτό το τραγούδι όταν το έβαλα στο “Jewel Box” και σκεφτήκαμε όλα όσα συνέβησαν στις καριέρες μας και στη φιλία μας που ξεκίνησε από εκείνο το σημείο».

«Το “Jewel Bow” περιέχει τα έμβρυα από κάτι ιδιαίτερο και το “Scarecrow” πηγαίνει κατευθείαν στην καρδιά του, αφελείς συνθέσεις μιας εποχής και ενός τόπου που έγιναν πράγματι κάτι πολύ ξεχωριστό. Τι τρελή διαδρομή ήταν αυτή μέχρι σήμερα και πόσο τυχεροί είμαστε που βρήκαμε ο ένας τον άλλον», τονίζει.

Το «Elton: Jewel Box» είναι ένα ακόμη ορόσημο στην καριέρα του αγαπημένου τραγουδιστή και τραγουδοποιού του κόσμου. Το box set κυκλοφόρησε από την EMI Records / Universal Music τον Νοέμβριο του 2020 και περιλαμβάνει σπάνια διαμάντια από τη δισκογραφία του Elton John, λιγότερο γνωστά B-sides, καθώς και 60 ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Με την κυκλοφορία της ολοκληρωμένης έκδοση του «Elton: Jewel Box» στις ψηφιακές πλατφόρμες, το κοινό έχει επιτέλους πρόσβαση στον κρυμμένο θησαυρό του Elton John.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE