Ο Geezer Butler των Black Sabbath ετοιμάζει την αυτοβιογραφία του

Ο Geezer Butler των Black Sabbath ετοιμάζει την αυτοβιογραφία του


«Ξεκίνησα να γράφω τα απομνημονεύματά του για να τα διαβάσουν τα εγγόνια μου», λέει ο Geezer Butler.

Ο Geezer Butler, ο μπασίστας των Black Sabbath, έκανε γνωστό ότι έχει αρχίσει να γράφει την αυτοβιογραφία του.

«Άρχισα, επειδή όταν πέθαναν οι γονείς μου, πάντα ήθελα να είχα ρωτήσει πολλά περισσότερα γι’ αυτούς απ’ όσα ήξερα», είπε στο Cleveland.com

«Στην πραγματικότητα, δεν ξέρω πολλά για τη μητέρα μου και τον πατέρα μου, γιατί πάντα ήταν εκεί. Οπότε, άρχισα να γράφω μια αυτοβιογραφία για να τη διαβάσουν τα εγγόνια μου κι ήταν απόλαυση να ψάξω το υλικό, τα παλιά χρόνια, όταν μεγάλωνα στο Birmingham κι όλα αυτά. Αυτή την περίοδο έχω φτάσει στο μέσον», πρόσθεσε, χωρίς να αποκαλύψει ημερομηνία κυκλοφορίας.

Ο Geezer Butler, ο οποίος αρχικά έπαιζε κιθάρα, ήταν ο συνιδρυτής της μπάντας το 1968 μαζί με τον Ozzy Osbourne, τον κιθαρίστα Tony Iommi και τον Bill Ward.

Εμφανίστηκε στο ντεμπούτο άλμπουμ των Black Sabbath το 1970, και ανέλαβε τον ρόλο του βασικού στιχουργού του συγκροτήματος. Παρέμεινε στην μπάντα ως τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και τα επόμενα χρόνια ξανάπαιξε πολλές φορές μαζί τους, όπως και στην τελευταίας περιοδεία των Black Sabbath, με τίτλο «The End», που ολοκληρώθηκε το 2017.

Ο Ozzy Osbourne ήταν ο πρώτος από την αρχική σύνθεση του συγκροτήματος που έγραψε την αυτοβιογραφία του. Το βιβλίο «I Am Ozzy» κυκλοφόρησε το 2010. Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε η αυτογραφία του του Iommi, με τίτλο «Iron Man».

Το «Rainbow In The Dark», μια αυτοβιογραφία του εκλιπόντος Ronnie James Dio, ο οποίος αντικατέστησε τον Ozzy Osbourne στην μπάντα το 1979, θα εκδοθεί στις 27 Ιουλίου.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Rolling Stone», ο Geezer Butler αναλογίστηκε τη σχέση του με τον Dio.

«Συνηθίζαμε να καβγαδίζουμε όπως κάνουν δυο παντρεμένοι. Κι είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους σαν κι αυτόν, που να μπορείς στ’ αλήθεια να τους θάβεις και την επόμενη μέρα να πας να πιεις ένα ποτό μαζί τους. Ήταν σαν να είμαι με την οικογένειά μου, σαν μια ιρλανδέζικη οικογένεια», είπε.

«Ο Ronnie ήταν απόλυτα ειλικρινής Πάντα ήξερες πού ήσουν μαζί του, αυτό είναι σίγουρο. Συχνά καβγαδίζαμε και μετά συμφιλιώναμε και ήμασταν οι καλύτεροι φίλοι. Κι ήμασταν οι καλύτεροι φίλοι όταν έφυγε. Ακόμη πηγαίνω στον τάφο του κάθε χρόνο», ανέφερε.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE