Έγινε ο πλουσιότερος Αφροαμερικανός στην ιστορία με περιουσία 6,6 δισ. δολάρια

Έγινε ο πλουσιότερος Αφροαμερικανός στην ιστορία με περιουσία 6,6 δισ. δολάρια


Η επιχειρηματική αυτοκρατορία του Kanye West.

Ο Αμερικανός ράπερ και μεγιστάνας της μόδας Kanye West έχει επίσημα περιουσία που ανέρχεται σε 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg και είναι ο πλουσιότερος Αφροαμερικανός στην ιστορία της Αμερικής.

Περίπου την ίδια περίοδο πέρυσι, ο Kanye West έγινε δισεκατομμυριούχος με τη βοήθεια του επιτυχημένου brand ενδυμάτων και αθλητικών παπουτσιών «Yeezy» και του νέου πολυετούς συμβολαίου που υπέγραψε με την GAP.

Σύμφωνα με το Business of Fashion, η αξία του brand «Yeezy» υπολογίζεται σε 3,2 έως 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Όσον αφορά τη νέα συλλογή «Yeezy GAP» που πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το καλοκαίρι, το νέο εγχείρημα αναμένεται να αξίζει περισσότερα από 970 εκατομμύρια δολάρια.

Με δεδομένο ότι ο Kanye West παραμένει ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας «Yeezy», μεγάλο μέρος της προσωπικής του περιουσίας αποδίδεται στις πρόσφατες επιχειρηματικές του αποφάσεις και στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια που εισπράττει από πρόσθετα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής επένδυσής του στο brand «Skims» της σύντομα πρώην συζύγου του, Kim Kardashian.

Ένας μη ελεγμένος ισολογισμός των οικονομικών του Kanye West αποκάλυψε επίσης ότι ο ράπερ έχει 122 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μετοχές, ενώ ολόκληρος ο μουσικός κατάλογός του αξίζει 110,5 εκατομμύρια δολάρια.

Kanye West - MTV VMA 2015

Η μάρκα «Yeezy» σημείωσε μεγάλη άνθηση παρά την οικονομική ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία.

Οι πωλήσεις sneakers του Kanye West στην adidas σημείωσαν αύξηση 31% από πέρυσι, φέρνοντας ετήσια έσοδα 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι το τέλος του 2021, ο σχεδιαστής των «Yeezys» αναμένεται να αποκομίσει 150 εκατομμύρια δολάρια από τη συνεργασία του με τη GAP.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ράπερ ισχυρίστηκε ότι είχε χρέος 53 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από πέντε χρόνια, το επίτευγμά του αξίζει αναγνώριση.

Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο ως προς το πώς η εταιρεία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων του Kanye West ήταν επιλέξιμη για δάνειο 2 έως 5 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο Προγράμματος Προστασίας Μικρών Επιχειρήσεων για να βοηθηθούν να διατηρήσουν το εργατικό τους δυναμικό κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE