Ο Bobby Gillespie των Primal Scream εκδίδει την αυτοβιογραφία του

Ο Bobby Gillespie των Primal Scream εκδίδει την αυτοβιογραφία του


«Ήθελα να κάνω κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ ξανά», δηλώνει ο Bobby Gillespie για την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του.

Ο Bobby Gillespie των Primal Scream ανακοίνωσε την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του.

Το βιβλίο με τίτλο «Tenement Kid», που θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου από τον εκδοτικό οίκο White Rabbit Publishing, αφηγείται την ιστορία του Bobby Gillespie και περιγράφει πώς ο τραγουδιστής, ο οποίος μεγάλωσε σε οικογένεια εργατικής τάξης της Γλασκόβης, έγινε ηγέτης μιας από τις σημαντικότερες μπάντες της δεκαετίας του 1990.

Η αυτοβιογραφία θα σταθεί τα χρόνια της διαμόρφωσης του καλλιτέχνη και στην περίοδο που ήταν ντράμερ στους The Jesus & Mary Chain.

Το βιβλίο θα επικεντρωθεί επίσης στη μοιραία συνάντησή του με τον αείμνηστο Andrew Weatherall, ο οποίος κέρδισε αναγνώριση ως παραγωγός του άλμπουμ «Screamadelica» (1991) των Primal Scream

«Ο εκδότης Lee Brackstone με ενοχλούσε εδώ και χρόνια για να γράψω ένα βιβλίο. Πάντα το απέρριπτα με κάποια δικαιολογία. Στις αρχές του 2020 ήθελα να προκαλέσω τον εαυτό μου δημιουργικά και να κάνω κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ ξανά», δήλωσε ο Bobby Gillespie.

«Δεν ήθελα να ηχογραφήσω έναν ακόμη ροκ δίσκο, έκανα πολλούς, οπότε αποφάσισα να γράψω τα απομνημονεύματα των πρώτων χρόνων της ζωής μου και το έκανα όλο αυτό το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2020», συνέχισε.

«Το βιβλίο έχει τίτλο “Tenement Kid” (Παιδί Διαμερίσματος σε Πολυκατοικία), καθώς πέρασα τα πρώτα δέκα χρόνια της ζωής μου ζώντας σε ένα τέτοιο κτήριο. Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό. Ελπίζω να σας αρέσει και να το απολαύσετε όσο το απόλαυσα εγώ όταν έγραφα», είπε ο Σκοτσέζος μουσικός και τραγουδιστής, ιδρυτικό μέλος των Primal Scream.

«Προσπαθούσα να πείσω τον Bobby να γράψει ένα βιβλίο εδώ και μια δεκαετία, γιατί ήξερα ότι θα έγραφε κάτι που θα είναι πολλά περισσότερα από τα συνηθισμένα απομνημονεύματα ενός rockstar», ανέφερε ο εκδότης της αυτοβιογραφίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το “Tenement Kid” είναι πολλά πράγματα: η ιστορία των Primal Scream και των πρώτων χρόνων των Jesus and Mary Chain, ένας παιάνας στη Γλασκόβη της δεκαετίας του 1960 και του 1970, που έχει εξαφανιστεί εδώ και πολύ καιρό, ένα έργο κοινωνικής ιστορίας», τόνισε ο Lee Brackstone.

«Φυσικά, είναι επίσης ένας συναρπαστικός απολογισμός των χρόνων της punk και της acid house και του Second Summer of Love. Μετά από τη χρονιά που όλοι βιώσαμε, είναι το τονωτικό που χρειαζόμαστε όλοι: ένα χαρούμενο, εορταστικό και όμορφα γραμμένο βιβλίο που θα μας θυμίζει καλύτερες εποχές και ελπίζουμε – εκείνες οι καλύτερες στιγμές ίσως να επιστρέφουν», περιέγραψε.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE