Οι Pink Floyd κυκλοφορούν live album της περίφημης συναυλίας τους στο «Knebworth House»

Οι Pink Floyd κυκλοφορούν live album της περίφημης συναυλίας τους στο «Knebworth House»


Για πρώτη φορά θα κυκλοφορήσει σε μεμονωμένο άλμπουμ η συναυλία των Pink Floyd στο «Knebworth House».

Το 1990 οι Pink Floyd έδωσαν μαζί με τους Paul McCartney, Genesis και Eric Clapton, μεταξύ άλλων, μια συναυλία στο «Knebworth House», στο Hertfordshire της Αγγλίας, παίζοντας κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, συμπεριλαμβανομένων των «Wish You Were Here», «Comfortably Numb» και «Money».

Τριάντα χρόνια αργότερα η μπάντα θα κυκλοφορήσει αυτή τη συναυλία, η οποία είχε συμπεριληφθεί στο box set «Later Years», ως ξεχωριστό άλμπουμ σε CD, βινύλιο και ψηφιακή μορφή.

Το «Live at Knebworth 1990» θα κυκλοφορήσει στις 30 Απριλίου.

Pink Floyd - Live at Knebworth 1990

«Υπάρχει κάτι το ξεχωριστό στο Knebworth. Εξακολουθούμε να έχουμε γλυκές αναμνήσεις από τις φορές που παίζαμε εκεί τη δεκαετία του 1970, και αυτό το show δεν έχει καμία διαφορά», είπε ο ντράμερ Nick Mason.

«Ως παιδί του Βόρειου Λονδίνου, ήταν σχεδόν σαν αγώνας εντός έδρας για μένα, αλλά με την επιπρόσθετη ευχαρίστηση ότι ήταν η επανένωση της μπάντας μετά από μια πολύ μεγάλη περιοδεία που κράτησε πολύ περισσότερο από ένα χρόνο. Ήταν επίσης η ευκαιρία να εξασφαλίσουμε να παίξει η θαυμάσια Candy Dulfer (σ.σ. σαξόφωνο στα “Shine On You Crazy Diamond” και “Money”)», συνέχισε.

«Για αρκετό καιρό ήμουν φανατικός θαυμαστής της και ήταν ντροπή που δεν είχαμε την ευκαιρία να την αξιοποιήσουμε σε περισσότερα τραγούδια. Επίσης, είχαμε guest τον αγαπημένο φίλο μας, τον Michael Kamen (σ.σ. στα πλήκτρα). Ο Michael είχε συνεισφέρει τόσα πολλά στους Pink Floyd την προηγούμενη δεκαετία, είναι σπουδαίο να έχεις λίγο από το παίξιμό του στην ηχογράφηση», ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Άλλη αξιοσημείωτη συμμετοχή στη συναυλία ήταν εκείνη της Clare Torry, αρχική φωνή στο «The Great Gig In The Sky» στο άλμπουμ «The Dark Side Of The Moon» των Pink Floyd.

Η μοναδική άλλη φορά που είχε τραγουδήσει αυτό το τραγούδι ήταν σε συναυλία του συγκροτήματος στο Λονδίνο το 1973.

Στην έκδοση που θα κυκλοφορήσει στις 30 Απριλίου το remix του ήχου έχουν κάνει οι Andy Jackson και David Gilmour με τη βοήθεια του Damon Iddins.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE