7» των BTS ήταν το δημοφιλέστερο άλμπουμ του 2020

7» των BTS ήταν το δημοφιλέστερο άλμπουμ του 2020


Άλλη μία διάκριση για τους BTS.

Το «Map of The Soul: 7» των BTS είναι το πρώτο άλμπουμ που λαμβάνει το βραβείο «Global Album All Format» της IFPI για το δημοφιλέστερο άλμπουμ σε όλες τις μορφές μουσικής.

Το νεοσύστατο Global Album All Format Chart της IFPI αναδεικνύει τα άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις της χρονιάς σε όλες τις μορφές κατανάλωσης μουσικής, από τις φυσικές πωλήσεις και τα ψηφιακά downloads μέχρι τις υπηρεσίες streaming.

Το άλμπουμ «Map of The Soul: 7» των BTS έσπασε ρεκόρ και ανέβηκε στην κορυφή των charts σε όλο τον κόσμο μετά την κυκλοφορία του τον Φεβρουάριο του 2020.

Άνευ προηγουμένου ήταν η επιτυχία του «Map of The Soul: 7» και στη χώρα καταγωγής των BTS, στη Νότια Κορέα, όπου το άλμπουμ σημείωσε ρεκόρ για τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών στη χώρα.

Επιπλέον το «Map of The Soul: 7» κατέκτησε την πρώτη θέση στις πέντε μεγαλύτερες αγορές μουσικής στον κόσμο, σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Γαλλία.

Το τέταρτο άλμπουμ των BTS κατέγραψε εκπληκτικές φυσικές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο και εξίσου επιτυχημένα νούμερα στις πλατφόρμες streams.

Πάνω από 1,5 εκατομμύρια θεατές συντονίστηκαν στην πρεμιέρα του music video για το single «ON» στο YouTube, αριθμός πρωτόγνωρος για τα δεδομένα της πλατφόρμας.

Το «Map of The Soul: 7» έφτασε επίσης στο No. 1 του iTunes σε περισσότερες από 90 χώρες.

Η Frances Moore, Διευθύνουσα Σύμβουλος της IFPI, δήλωσε: «Το Global Album All Format Chart θεσπίστηκε για να καθρεφτίσει το εξελισσόμενο τοπίο της μορφής των άλμπουμ και για να αναγνωρίζουμε ότι οι καλλιτέχνες μοιράζονται τα έργα τους με τους θαυμαστές τους με διάφορους τρόπους σε πολλές μορφές».

«Είναι τιμή που απονέμουμε στους BTS το δεύτερο Global Chart Award από την IFPI, μετά την ανάδειξή τους ως “Παγκόσμιοι Καλλιτέχνες της Χρονιάς”», πρόσθεσε.

«Το “Map of The Soul: 7” έσπασε ρεκόρ στα charts διεθνώς και στην Κορέα και είναι ένα ακόμη απίστευτο έργο από ένα συγκρότημα που συνεχίζει να ενθουσιάζει τους λάτρεις της μουσικής παγκοσμίως», τόνισε η Frances Moore.

Στη δεύτερη θέση του Global Album All Format Chart της IFPI για το 2020 τερμάτισε το άλμπουμ «After Hours» του The Weeknd, ο οποίος κυριάρχησε επίσης στο No. 1 του Global Digital Single Chart με την επιτυχία του «Blinding Lights».

Την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει το άλμπουμ «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?» της Billie Eilish που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2019.

Μετά την ανακοίνωση των charts «Global Artists», «Global Digital Singles» και το «Global Album All Format» θα ακολουθήσει η δημοσίευση του τελευταίου ετήσιου chart της IFPI, για τα κορυφαία άλμπουμ του 2020 αποκλειστικά βάσει των φυσικών και την ψηφιακών πωλήσεων.

Τα 10 δημοφιλέστερα άλμπουμ του 2020 σε όλες τις μορφές μουσικής

1. ΒΤS – «Map of the Soul: 7»
2. The Weeknd – «After Hours»
3. Billie Eilish – «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?»
4. ΒΤS – «Be (Deluxe Edition)»
5. Harry Styles – «Fine Line»
6. Post Malone – «Hollywood’s Bleeding»
7. Kenshi Yonezu – «Stray Sheep»
8. Justin Bieber – «Changes»
9. Taylor Swift – «Folklore»
10. Dua Lipa – «Future Nostalgia»

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE