Πέθανε από κορονοϊό ο λαϊκός συνθέτης και στιχουργός

Πέθανε από κορονοϊό ο λαϊκός συνθέτης και στιχουργός


Ο Τάκης Μουσαφίρης έχει υπογράψει μερικά από τα πιο γνωστά και χαρακτηριστικά τραγούδια της δεκαετίας του ‘70 και του 80.

Έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον κορoνοϊό ο γνωστός ο λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης.

Θεωρείτο ο συνθέτης και στιχουργός πολύ μεγάλων επιτυχιών που ερμήνευσαν μεγάλοι τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Γεννημένος στα Ιωάννινα, o Τάκης Μουσαφίρης ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρός ενώ άρχισε να δουλεύει στην Αθήνα σε ταβερνάκια και μπουάτ της Πλάκας.

Στη συνέχεια έδειξε και το δημιουργικό του ταλέντο γράφοντας δημοφιλή τραγούδια. Τη δεκαετία του ‘80 αναδείχθηκε  έναν από τους μεγαλύτερους λαϊκούς συνθέτες και στιχουργούς.

Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν τραγούδια όπως τα «Ο Ταξιτζής», «Εγώ Ο Ξένος», «Ένα Λεπτό Περιπτερά», «Λέγε Με Παλιόπαιδο», «Εγώ Να Δεις», «Και Τότε Μόνος», τα οποία τραγούδησε ο Στράτος Διονυσίου.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε παλαιότερα η Πίτσα Παπαδοπούλου: «Αν δεν ήταν ο Μουσαφίρης, εγώ θα ήμουν απλά μια τραγουδίστρια που ίσως να μη με ήξερε κανείς σήμερα».

Τραγούδια με την υπογραφή του Τάκη Μουσαφίρη που ερμήνευσε ο σπουδαίος Δημήτρης Μητροπάνος ήταν το «Κάνε Κάτι Να Χάσω Το Τρένο», το «Πες Μου Που Πουλάν Καρδιές», το «Χιονάνθρωπος» και το «Άκου», μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE