Η Zara Larsson μιλά για την τοξική αρρενωπότητα στη μουσική βιομηχανία

Η Zara Larsson μιλά για την τοξική αρρενωπότητα στη μουσική βιομηχανία


«Ακόμη κι αν μια γυναίκα είναι επαγγελματίας, αισθάνομαι ότι ο κόσμος δεν την πάρει στα σοβαρά».

Η Zara Larsson μίλησε για την τοξική αρρενωπότητα και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που ισχύουν στην κοινωνία, ειδικά όσον αφορά τη μουσική βιομηχανία.

Αμέσως μετά την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της «Poster Girl», η 23χρονη Σουηδή τραγουδίστρια έδωσε συνέντευξη στη διαδικτυακή σειρά «Leading Ladies» του iHeartRadio.

Η Zara Larsson θεωρεί ότι «ήταν πολύ προστατευμένη» στην καριέρα της από την τοξική αρρενωπότητα, επειδή «ξεκίνησα αρκετά νέα, όταν ακόμη τα σεξουαλικά αρπακτικά και η βιομηχανία δεν θα προτιμούσαν έναν 16χρονο, όταν ακόμη άνθρωποι στη βιομηχανία δεν θα ήθελαν ένα παιδί».

«Και ήμουν πάντα με τη μαμά μου, ήταν μαζί μου παντού. Είχα παντού μαζί μου τους συνεργάτες μου. Ήμουν πολύ προστατευμένη και νομίζω ότι θα μπορούσα να είχε δει μια διαφορετική πλευρά αν είχα ξεκινήσει στη βιομηχανία ως 23χρονη», συνέχισε.

Σχετικά με τη θέση των γυναικών απέναντι στους άντρες στη μουσική βιομηχανία, η Zara Larsson σχολίασε: «Πιστεύω λοιπόν ότι όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο, θέλεις να σε παίρνουν στα σοβαρά επειδή είμαστε πολύ ικανές. Αλλά μερικές φορές νιώθω ότι πρέπει να αποδείξουμε ποιες είμαστε πολύ περισσότερο από ό,τι άλλοι».

«Και το βλέπω αυτό τώρα. Έχω συνεργαστεί με άντρες που έρχονται και λένε “μπορώ να κάνω αυτό, μπορώ να κάνω το άλλο, είμαι επαγγελματίας και αυτό και το άλλο…” Και όλοι απαντούν: “Ναι, σίγουρα είσαι”. Κανείς δεν έχει την παραμικρή αντίδραση», περιέγραψε.

«Αλλά αν μια γυναίκα μπει μέσα και πει ότι είναι επαγγελματίας σε όλα αυτά τα πράγματα, θα της απαντήσουν: “Γλυκιά μου, δεν είσαι” Ακόμη κι αν ήταν επαγγελματίας, αισθάνομαι ότι ο κόσμος δεν θα την έπαιρνε στα σοβαρά», τόνισε.

Η Zara Larsson κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι «ένα είδος έμπνευσης κατά κάποιον τρόπο». «Δεν ξέρω τι πίνετε τα αγόρια, αλλά σας δίνει αυτοπεποίθηση. Το θέλω αυτό», είπε.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE