Η πρώτη γυναίκα ράπερ με διαμαντένιο τραγούδι – Το «Bodak Yellow» έγραψε ιστορία

Η πρώτη γυναίκα ράπερ με διαμαντένιο τραγούδι – Το «Bodak Yellow» έγραψε ιστορία


Το «Bodak Yellow» έγινε διαμαντένιο μέσα σε τέσσερα χρόνια από την κυκλοφορία του.

Η Cardi B συνεχίζει να γράφει ιστορία σε κάθε ευκαιρία.

Το επιτυχημένο single «Bodak Yellow» της 28χρονης Αμερικανίδας είναι πλέον διαμαντένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και η Cardi B γίνεται η πρώτη γυναίκα ράπερ στα χρονικά που επιτυγχάνει αυτό το σπουδαίο ορόσημο.

Το «Bodak Yellow» κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2017 και ανέτρεψε τα δεδομένα στη hip – hop σκηνή, αποκτώντας μια θέση σε πολλές από τις λίστες με τα καλύτερα τραγούδια εκείνης της χρονιάς.

Το υποψήφιο για δύο βραβεία Grammy τραγούδι της Cardi B κατάφερε να σπάσει στην αμερικανική αγορά το φράγμα των 10 εκατομμυρίων πωλήσεων και να γίνει διαμαντένιο, μια διάκριση σπάνια που λίγα τραγούδια την κατακτούν.

Σύμφωνα με την Ένωση της Αμερικανικής Μουσικής Βιομηχανίας (RIAA) κάθε μονάδα πώλησης ισούται με μια ψηφιακή αγορά ενός τραγουδιού ή με 150 on-demand audio ή / και video streams.

Παράλληλα με το «Bodak Yellow», η RIAA ανακοίνωσε ότι το τραγούδι «WAP» της Cardi B σε συνεργασία με τη Megan Thee Stallion είναι πλέον 5 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ, έχοντας ξεπεράσει τις 5 εκατομμύρια πωλήσεις.

Η Cardi B ενεργοποίησε ξανά το λογαριασμό της στο Twitter για να γιορτάσει το μεγάλο επίτευγμα και εξήγησε ότι η δισκογραφική εταιρεία της, Atlantic Records, της έκανε έκπληξη και της παρέδωσε την τιμητική πλακέτα για τις διαμαντένιες πωλήσεις του «Bodak Yellow» σε ένα εστιατόριο, μετά από μια μεγάλη και κουραστική ημέρα με πρόβες.

«Θέλω απλώς να σας πω ευχαριστώ πολύ, γιατί χωρίς εσείς δεν θα είχε συμβεί αυτό», είπε η Cardi B με ένα βίντεο, απευθυνόμενη στο κοινό της. «Πραγματικά μου έφτιαξε την ημέρα μου. Και μου ανέβασε τη διάθεση», σχολίασε.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE