Ο JAY-Z πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο του Tidal στη Square του Jack Dorsey

Ο JAY-Z πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο του Tidal στη Square του Jack Dorsey


Το πλειοψηφικό πακέτο του Tidal πούλησε ο JAY-Z.

Η Square, η εταιρεία ψηφιακών πληρωμών που διευθύνεται από τον CEO του Twitter, Jack Dorsey, απέκτησε την υπηρεσία streaming Tidal του JAY-Z.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας ο JAY-Z θα μεταβεί στο διοικητικό συμβούλιο της Square, ενώ οι καλλιτέχνες που ελέγχουν μερίδια στην ιδιοκτησία του Tidal θα αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα μετόχων της πλατφόρμας.

Ο JAY-Z εξαγόρασε το Tidal το 2015, από τη νορβηγική εταιρεία Aspiro και έδωσε μετοχές της υπηρεσίες σε καλλιτέχνες όπως οι Kanye West, Nicki Minaj, Madonna, Lil Wayne, J. Cole, Chris Martin, Win Butler (Arcade Fire), Rihanna, Jack White και Daft Punk, μεταξύ άλλων.

Η Square ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει μετρητά αι αποθέματα 297 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Tidal, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα εντός της εταιρείας του Jack Dorsey.

Ο JAY-Z δήλωσε: «Το Tidal παραμένει μια πλατφόρμα που στηρίζει καλλιτέχνες σε κάθε σημείο της σταδιοδρομίας τους. Οι καλλιτέχνες αξίζουν καλύτερα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν στο δημιουργικό τους ταξίδι»

«Ο Jack και εγώ είχαμε πολλές συζητήσεις για τις ατελείωτες δυνατότητες του Tidal που με ενθουσίασαν ακόμα περισσότερο για το μέλλον του. Αυτό το κοινό όραμα με κάνει να ενθουσιάζομαι ακόμη περισσότερο που θα συμμετάσχω στο διοικητικό συμβούλια της Square. Αυτή η συνεργασία θα φέρει αλλαγές για πολλούς. Ανυπομονώ για όσα έχει να προσφέρει αυτό το νέο κεφάλαιο!», πρόσθεσε.

Ο Jack Dorsey είπε: «Όλα συνοψίζονται σε μια απλή ιδέα: την εύρεση νέων τρόπων για να υποστηρίξουν το έργο τους οι τους καλλιτέχνες. Νέες ιδέες βρίσκονται στις τομές και πιστεύουμε ότι υπάρχει μια συναρπαστική τομή μεταξύ της μουσικής και της οικονομίας. Ήξερα ότι το Tidal ήταν κάτι ιδιαίτερο μόλις το είδα και θα συνεχίσει να είναι το καλύτερο σπίτι για τη μουσική, τους μουσικούς και τον πολιτισμό».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter πρόσθεσε σε ένα νήμα στο Twitter: «Δεδομένου ότι η Square μπόρεσε να χρησιμεύσει σε εμπόρους όλων των μεγεθών και ιδιώτες μέσω της εφαρμογής Cash App, πιστεύουμε ότι μπορούμε τώρα να δουλέψουμε για να δούμε και εμείς και οι καλλιτέχνες την ίδια επιτυχία».

«Θα ξεκινήσουμε με μικρά βήματα και θα επικεντρωθούμε στις πιο κρίσιμες ανάγκες των καλλιτεχνών και θα μεγαλώσουμε τον αριθμό των θαυμαστών τους», σημείωσε.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE