«Στην υγειά μας ρε παιδιά» με αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι

«Στην υγειά μας ρε παιδιά» με αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι


Μια βραδιά με αυθεντικά και αξεπέραστα ρεμπέτικα τραγούδια.

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο αγαπημένο ρεμπέτικο τραγούδι παρουσιάζει η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 21.00 στον ΣΚΑΪ.

Τα κορυφαία τραγούδια του είδους ερμηνεύουν δημιουργώντας μία μοναδική, παρεΐστικη ατμόσφαιρα οι Μπάμπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη, Μόρφω Τσαϊρέλη, Ειρήνη Τουμπάκη, Ιουλία Καραπατάκη, Βασίλης Προδρόμου και οι Θοδωρής και Αντώνης Ξηντάρης.

Μαζί τους σε αυτό το μοναδικό αφιέρωμα με αυθεντικά και αξεπέραστα ρεμπέτικα τραγούδια, διασκεδάζουν και απολαμβάνουν οι Κωστής Γεωργίου, Σπήλιος Ζαχαρόπουλος και Σάρα Τοσκάνο.

Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι το ελληνικό αστικό τραγούδι στη απαρχή του. Εξελίχθηκε μέσα από την ελληνική μουσική παράδοση, του δημοτικού τραγουδιού και των κλέφτικων από τους κατοίκους των ελληνικών πόλεων.

Εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και απέκτησε τη γνώριμη μορφή του μέχρι την τρίτη δεκαετία του 20ού αιώνα. Εξελίχθηκε στα λιμάνια ελληνικών πόλεων όπου ζούσε η εργατική τάξη (τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο) και στη συνέχεια πέρασε και σε άλλα αστικά κέντρα.

Η θεματολογία των ρεμπέτικων τραγουδιών κινείται σε χώρους συνηθισμένους σε κάθε είδος μουσικής. Αρχικά κυριαρχούσε το ερωτικό στοιχείο και η θεματολογία ναρκωτικά – φυλακή – παρανομία. Σταδιακά και με την εξάπλωση του ρεμπέτικου σε ευρύτερες μάζες άρχισαν να αναδεικνύονται πολλά κοινωνικά θέματα, χωρίς βέβαια να χάσει τη πρωτοκαθεδρία του ο έρωτας.

Πλέον το ρεμπέτικο τραγούδι ανήκει επίσημα στον κατάλογο μνημείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE