Ο Γιώργος Μαζωνάκης συνεργάζεται με τους Glacial στο τραγούδι «Den Ime Ego»

Ο Γιώργος Μαζωνάκης συνεργάζεται με τους Glacial στο τραγούδι «Den Ime Ego»


Η δύναμη της μελωδίας και του λόγου συναντούν τη διαρκή ανάγκη του Γιώργου Μαζωνάκη να εξερευνά και να εξελίσσεται.

Ο ένας και μοναδικός Γιώργος Μαζωνάκης συνεργάζεται με τους ταλαντούχους Glacial για τη συλλογή των Hôtel Costes με τίτλο «Hardcore Lounge».

Το ιδιαίτερο τραγούδι «Den Ime Ego» (Δεν Είμαι Εγώ)  είναι αποτέλεσμα της ανατρεπτικής συνεργασίας του Γιώργου Μαζωνάκη με το electronic/jazz ντουέτο Glacial και περιέχεται στο επερχόμενο ψηφιακό άλμπουμ και βινύλιο με τίτλο «Hardcore Lounge» της σειράς «Hôtel Costes Presents…».

Οι Glacial, το μουσικό ντουέτο του γνωστού παραγωγού ηλεκτρονικής μουσικής Γιώργου Λαιμού και του σαξοφωνίστα / conceptual artist Ilan Manouach, μετά την επιτυχία του πρώτου τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2012, υπογράφουν το νέο άλμπουμ της σειράς μουσικών έργων «Hôtel Costes Presents…», σε ήχους ηλεκτρονικής και τζαζ μουσικής.

Το «Den Ime Ego» με τη φωνή του Γιώργου Μαζωνάκη είναι το κύριο single του άλμπουμ, μια συναρπαστική συνεργασία των Glacial με τον αυθεντικό ερμηνευτή, στην οποία κυριαρχούν η κινηματογραφική σύνθεση, καθοδηγούμενη από lo-fi ντραμς ρυθμούς και αέρινους τόνους σαξόφωνου, με πρωταγωνιστή τη σπάνια χροιά του Γιώργου Μαζωνάκη.

Το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό. Για το τραγούδι αυτό, οι Glacial ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον συνθέτη Κάρολο Μαυρογένη, ενώ τους ενδοσκοπικούς στίχους υπογράφει η στιχουργός, συγγραφέας και ποιήτρια Ελεάνα Βραχάλη.

Για τους Glacial, η συνεργασία με τον ένα και μοναδικό Γιώργο Μαζωνάκη ήταν ο ιδανικός τρόπος για να δοκιμαστούν σε κάτι νέο.

«Αυτό το κομμάτι είναι ότι πιο διαφορετικό έχουμε κάνει ως τώρα. Από την αρχή της δημιουργίας του στόχος μας ήταν να φτιάξουμε κάτι να διατηρεί το νόημα του στο χρόνο. Οι στίχοι μοιάζουν να είναι κομμένοι και ραμμένοι για τον Γιώργο Μαζωνάκη και ίσως φανερώνουν ένα κομμάτι της προσωπικότητας του, σαν να είναι αυτοβιογραφικοί. Ελπίζουμε να είναι ένα τραγούδι που θα αγαπηθεί από το  κοινό», δηλώνουν οι Glacial.

«Το “Den Ime Ego” αποτελεί πρόκληση και ευλογία μαζί. Η δύναμη της μελωδίας και του λόγου, η αφηγηματική προσέγγιση, τα αυτοβιογραφικά στοιχεία συναντήθηκαν δημιουργικά με τη διαρκή ανάγκη μου να εξερευνώ τα όρια μου, να εξελίσσομαι», σημειώνει ο Γιώργος Μαζωνάκης.

«Ευχαριστώ όλους τους συνοδοιπόρους μου δημιουργούς και ιδιαίτερα τους Glacial για αυτό το υπέροχο ταξίδι που φωτίζει την ελληνική μουσική και μας ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο, με όχημα ένα κόσμο υψηλής, ξεχωριστής αισθητικής, τον κόσμο των Hôtel Costes», προσθέτει.

Το music video ακολουθεί μια οπτικοποιημένη αφήγηση μεταξύ του παραδοσιακού grooming, make-up, hair curating, styling και των τεχνολογικών επεμβάσεων που βασίζονται σε Face Recognition Systems (FRS) και χρησιμοποιούνται σύγχρονα εργαλεία machine learning με ένα αλγοριθμικό μοντέλο εκπαιδευμένο σε εκατομμύρια ανθρώπινες όψεις, αποτυπώνοντας ευρηματικά τη διαδικασία αναζήτησης κοινών χαρακτηριστικών μεταξύ προσώπων με το πρόσωπο του Γιώργου Μαζωνάκη.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης θα ερμηνεύσει ζωντανά για πρώτη φορά το τραγούδι «Den Ime Ego» απόψε (5 Μαρτίου 2021) στην πρώτη πράξη της live streaming τριλογίας «ΕΥΧΗΣ 3ΡΓΟ», με τίτλο «Γιορτάζω. Ξαναγεννιέμαι.».

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE