Η Eurovision πηγαίνει στην Αμερική – Προετοιμασίες για το «American Song Contest»

Η Eurovision πηγαίνει στην Αμερική – Προετοιμασίες για το «American Song Contest»


Έρχεται η αμερικανική εκδοχή της Eurovision.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος αποτελεί βασικό στοιχείο της ευρωπαϊκής τηλεόρασης από το 1956 μέχρι σήμερα, θα συστηθεί στους Αμερικανούς τηλεθεατές μέσα από μια τοπική προσαρμογή που θα ονομάζεται «American Song Contest».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, ο «Αμερικανικός Διαγωνισμός Τραγουδιού» έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου του 2021.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος καλλιτέχνες – σόλο τραγουδιστές, ντουέτα ή γκρουπ έως και έξι μέλη – από καθεμία από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Όπως και στη Eurovision, οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να ερμηνεύσουν πρωτότυπα τραγούδια σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Eurovision Song Contest 2018 - Hit Channel

«Το φορμάτ, όπως έχει σχεδιαστεί αυτή τη στιγμή, θα τοποθετήσει τους καλλιτέχνες αντιμέτωπους με εκπροσώπους άλλων πολιτειών σε μια σειρά τηλεοπτικών προκριματικών που θα οδηγήσουν στους ημιτελικούς και τον απόλυτο Μεγάλο Τελικό», σημειώνει το Variety.

Ο παραγωγός και τραγουδιστής Christer Björkman, ο οποίος εκπροσώπησε τη Σουηδία στη Eurovision του 1992, δήλωσε: «Η Eurovision ήταν (για εμένα) ένα project – όνειρο από τότε που ήμουν παιδί. Είναι μεγάλο προνόμιο να έχεις την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις ό,τι γνωρίζεις για το φορμάτ και να το επαναλάβεις από την αρχή και να το φέρεις σε ένα κοινό που δεν έχει ιστορικό με το διαγωνισμό».

Ο «Αμερικανικός Διαγωνισμός Τραγουδιού» είναι επίσης διακαής πόθος και του εκτελεστικού παραγωγού Ben Silverman, πρώην πρόεδρος του NBC, του οποίου οι επιτυχίες περιλαμβάνουν προγράμματα όπως το «The Office» και το «Big Brother».

«Έχω περάσει 20 χρόνια προσπαθώντας να το κυνηγήγω. Μου αρέσει πολύ το φορμάτ», είπε.

Eurovision Song Contest 2019 - Second Semifinal

Σύμφωνα με τον Silverman, μια εκδήλωση που θα συγκεντρώσει ανθρώπους από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ένωση ενός κατακερματισμένου έθνους.

«Όταν η Αμερική είναι πιο κατακερματισμένη από ποτέ και αντιμετωπίζουμε τόσα πολλά ζητήματα που μας χωρίζουν, το μόνο πράγμα που μας ενώνει πραγματικά είναι ο πολιτισμός μας», εξήγησε.

«Μπορεί να μας ενώσει γιορτάζοντας την ποικιλομορφία της Αμερικής, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά, τραβώντας τους όλους γύρω από την αγάπη της για τη μουσική και την αγάπη της για το τραγούδι», συμπλήρωσε.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE