Ο Μάκης Μάτσας στηρίζει την πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη για το μπουζούκι

Ο Μάκης Μάτσας στηρίζει την πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη για το μπουζούκι


«Ο ρατσισμός που είχε υποστεί το μπουζούκι τα πρώτα του χρόνια έκανε και πάλι αμείλικτος την εμφάνισή του σήμερα», σημειώνει ο Μάκης Μάτσας.

Ο Μάκης Μάτσας, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Minos EMI / Universal, στηρίζει την πρωτοβουλία «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» του Γιώργου Μαζωνάκη, στέλνοντας μήνυμα κατά του ρατσισμού του μπουζουκιού και του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

«Το μπουζούκι υπήρξε ανέκαθεν το πιο αγαπημένο αλλά ταυτόχρονα και το πιο συκοφαντημένο μουσικό όργανο στην Ελλάδα», αναφέρει στο video του ο Μάκης Μάτσας.

«Στη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα εμφανίστηκε πριν από περίπου 100 χρόνια. Το επέβαλε ο αποκαλούμενος σήμερα “Πατριάρχης του Ρεμπέτικου Τραγουδιού”, ο Μάρκος Βαμβακάρης», συνεχίζει.

«Κι εγώ νιώθω υπερήφανος, γιατί τον Μάρκο Βαμβακάρη τον ανέδειξε και τον επέβαλε ο πατέρας μου, Μίνως Μάτσας. Ο οποίος, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Μάρκος Βαμβακάρης, αμέσως ηχογράφησε τα τραγούδια του, τα κυκλοφόρησε, αγνοώντας όλη τη λαίλαπα των αντιδράσεων και τον πόλεμο που του κήρυξαν οι μουσικοσυνθέτες και οι μεγάλοι της εποχής εκείνης της Οπερέτας και του ελαφρού τραγουδιού», τονίζει ο Μάκης Μάτσας.

Γιώργος Μαζωνάκης - Σημείο G - Hit Channel

Σύμφωνα με τον Μάκη Μάτσα, ο ρατσισμός που είχε υποστεί το μπουζούκι τα πρώτα του χρόνια, δυστυχώς, έκανε και πάλι αμείλικτος την εμφάνισή του σήμερα και πολύ απειλητικός, μάλιστα.

«Οι συνθέτες και τραγουδοποιοί αποφεύγουν σήμερα να χρησιμοποιούν το μπουζούκι στις νέες τους συνθέσεις, γιατί απλούστατα πολλά από τα ραδιόφωνα δεν φιλοξενούν τραγούδια, τα οποία περιέχουν μέσα μπουζούκι», σημειώνει ο πρόεδρος της Minos EMI / Universal.

«Αυτό, δυστυχώς, είχε σαν αποτέλεσμα να αποπροσανατολίσει τους ανθρώπους του τραγουδιού από το ελληνικό λαϊκό μας τραγούδι, σε ένα τραγούδι το οποίο δεν θεωρείται ούτε ξενόφερτο ούτε ελληνικό, αλλά δυστυχώς προορίζεται να βαστάξει λίγους μήνες και να μη μπορέσει να περάσει στη διαχρονικότητα που πέρναγαν παλαιότερα τα λαϊκά μας τραγούδια, είτε τα ρεμπέτικα είτε τα έντεχνα», υπογραμμίζει ο Μάκης Μάτσας.

Με αυτά τα λόγια σημάνει συναγερμό κατά του ρατσισμού στο μουσικό αυτό όργανο που έκανε το ελληνικό τραγούδι γνωστό και διάσημο στα πέρατα του κόσμου.

Ο Μάκης Μάτσας αναφέρει επίσης ότι χαιρετίζει ένθερμα τις πρωτοβουλίες όλων των ταλαντούχων κι εμπνευσμένων ανθρώπων του τραγουδιού, των παλαιότερων και των νεότερων και ασφαλώς του Γιώργου Μαζωνάκη που ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία για να «σταματήσει αυτός ο ρατσισμός κατά του λαϊκού μας τραγουδιού και κατά του μουσικού οργάνου που το εκφράζει.»

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ευχαρίστησε τον Μάκη Μάτσα, σημειώνοντας στην ανάρτησή του: «Ευχαριστώ από καρδιάς τον πατριάρχη και οραματιστή της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, Μάκη Μάτσα, για την ουσιαστική του παρέμβαση».

«Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές»

Μία πρωτοβουλία με χαρακτήρα αποστολής ζωής, μια ανοιχτή πρόσκληση από το Γιώργο Μαζωνάκη σε ειδικούς και κοινό, για την απόδοση της τιμής που αξίζει στο μπουζούκι, στο μουσικό αυτό όργανο, παγκόσμιο σύμβολο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, που μιλάει στην καρδιά και την ψυχή όλων μας.

Η πρόσκληση του Γιώργου Μαζωνάκη μας αφορά όλους, ως πρεσβευτές της ομορφιάς και της δύναμης του μπουζουκιού που μέσα του καθρεφτίζει την ελληνικότητα αλλά και αγγίζει όλη την υφήλιο, διαπερνά χώρες, πολιτισμούς, ακόμα και διαφορετικές τέχνες.

Πάμε μαζί του να ανοίξουμε τη συζήτηση, να εμπνευστούμε, να ονειρευτούμε, να φτιάξουμε νέες ιστορίες.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE