Οι Dixie Chicks άλλαξαν το όνομά τους σε «The Chicks»

Οι Dixie Chicks άλλαξαν το όνομά τους σε «The Chicks»


Οι Dixie Chicks άλλαξαν το όνομά τους για να προσαρμοστούν στο κλίμα διαμαρτυρίας που πυροδότησε η δολοφονία του George Floyd.

Το αμερικανικό γυναικείο συγκρότημα της country Dixie Chicks μετονομάστηκε σε «The Chicks», όπως ανακοινώθηκε στους λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το συγκρότημα απάλειψε τον όρο «Dixie», ο οποίος είναι συνώνυμος με τη Συνομοσπονδία, δηλαδή τις νότιες δουλοκτητικές πολιτείες κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου (1861 – 1865).

Το γκρουπ της country αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του για να προσαρμοστεί στο κλίμα διαμαρτυρίας που πυροδότησε η δολοφονία του Αφρο-Αμερικανού George Floyd από την αστυνομία.

Το συγκρότημα από το Τέξας κυκλοφόρησε μάλιστα και ένα τραγούδι διαμαρτυρίας με τίτλο «March March».

Το video clip του τραγουδιού είναι μοντάζ από στιγμιότυπα από τις διαδηλώσεις που διοργανώνονται στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι Dixie Chicks σχηματίστηκαν το 1989 στο Ντάλας του Τέξας.

Η αρχική ονομασία του συγκροτήματος προερχόταν από το τραγούδι και το άλμπουμ «Dixie Chicken» του Lowell George των Little Feat, ο οποίος έπαιζε κυρίως bluegrass μουσική και ένα μείγμα country τραγουδιών.

Το γκρουπ των The Chicks αποτελείται σήμερα την τραγουδίστρια Natalie Maines και τις αδελφές Martie Erwin Maguire και Emily Strayer, αμφότερες πολυοργανίστριες.

Προηγήθηκε το αμερικάνικο συγκρότημα της country – pop Lady Antebellum, που επίσης άλλαξε το όνομα του νωρίτερα αυτό το μήνα σε «Lady A», επειδή ο όρος Antebellum συνδέεται και αυτός με την περίοδο της δουλείας στον αμερικανικό νότο.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE