Θεοφανία Παπαθωμά: «Τώρα αν δεν δουλεύεις σε θεωρούν άχρηστη» (Photos)

Θεοφανία Παπαθωμά: «Τώρα αν δεν δουλεύεις σε θεωρούν άχρηστη» (Photos)


Θεωρεί πως σήμερα η θέση της γυναίκας είναι λίγο χειρότερη από το ’50 και εξηγεί το γιατί.

Μιλώντας σε γνωστό περιοδικό απάντησε με ειλικρίνεια σε ό,τι κι αν ρωτήθηκε.

Μοιραστείτε μαζί μας τι σας τράβηξε στον ρόλο της Βιολέτας;

«Είναι πολύ γοητευτική προσωπικότητα, δυναμική, αγωνίστρια, ηθική και, παρότι πέρασε πολλές δυσκολίες στη ζωή, τα έβγαλε πέρα! Είναι επίσης αξιοπρεπής και πάντα με το κεφάλι ψηλά. Είναι πολύ αληθινή, μια γυναίκα-πρότυπο».

Είναι όντως γυναίκα δυνατή και ανεξάρτητη γη την άγχη της. Νομίζω πως μοιάζετε…

«Είμαι ανεξάρτητη από τη μέρα που γεννήθηκα! Δεν στηρίχτηκα ποτέ σε κανέναν άλλον. Αντιθέτως, πάντα στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις και θέλω όλα να τα κάνω μόνη μου. Δεν θέλω κανείς να μπερδεύεται στις υποθέσεις μου και δεν αναφέρω σε κανέναν τις δουλειές μου. Μου αρέσει να τα καταφέρνω μόνη μου».

Σας είχε προταθεί από την αρχή ο συγκεκριμένος ρόλος;

«Από την αρχή! Και όπως μάλιστα μου είπε ο Λευτέρης Χαρίτος, τον φύλαγε ειδικά για μένα (γελάει)».

Τι να περιμένουμε ως εξέλιξη καθώς εισβάλλει στη ζωή της ο πρώην της;

«Η μία δυσκολία διαδέχεται την άλλη. Μόλις είπα ότι θα ησυχάσει με αυτόν τον άντρα στο πλευρό της, τον Μιλτιάδη, έρχεται ο άλλος, ο πρώην, και τώρα πάλι πρέπει να παλέψει για όλα: για τη ζωή, τη δουλειά που είχε στήσει και το σπίτι της».

Εάν δεν ερμηνεύατε τη Βιολέτα, ποιος άλλος ρόλος σας ελκύει περισσότερο;

«Όλοι οι ρόλοι έχουν ενδιαφέρον, γιατί είναι χαρακτήρες μοναδικοί. Ερμηνευτικά ωστόσο έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο ρόλος της Ασημίνας, γιατί διαθέτει μεγάλες μεταβολές».

Η θέση της γυναίκας τον 21ο αιώνα έχει βελτιωθεί όντως σε σχέση με το ’50 ή αυτό είναι μια ψευδαίσθηση;

«Σήμερα οι γυναίκες λειτουργούν περισσότερο σαν άντρες. Εν ολίγοις, έχουμε γεμίσει πια… ΒιολέτεςΙ Οι γυναίκες, έχουν έναν άντρα δίπλα, αλλά είναι σα να μην τον έχουν. Τα κάνουν όλα μόνες. Δουλεύουν πολύ, μεγαλώνουν τα παιδιά, φροντίζουν το σπίτι.

Τα έχουν φορτωθεί όλα στους ώμους τους. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι η θέση της γυναίκας σήμερα είναι λίγο χειρότερη απ΄ότι παλιότερα που είχε μόνο τα παιδιά και το σπίτι και όλα τα υπόλοιπα τα φρόντιζε ο άντρας. Τώρα αν δεν δουλεύεις σε θεωρούν άχρηστη», είπε στο Τηλέραμα.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE