Ο Μίμης Πλέσσας συναντά την εξωτική Rosanna Mailan στη Latin εκδοχή του «Αν Είναι Η Αγάπη Αμαρτία»

Ο Μίμης Πλέσσας συναντά την εξωτική Rosanna Mailan στη Latin εκδοχή του «Αν Είναι Η Αγάπη Αμαρτία»


Ο Μίμης Πλέσσας και η Rosanna Mailan προτείνουν τη latin εκδοχή ενός τραγουδιού που έγραψε ιστορία.

Ο Μίμης Πλέσσας συναντά την εξωτική Rosanna Mailan στην ισπανόφωνη εκδοχή του θρυλικού τραγουδιού «Αν Είναι Η Αγάπη Αμαρτία» και το αποτέλεσμα βρίσκεται στην οθόνη σας.

Ο μεγάλος μας συνθέτης μαγεύτηκε από την ταλαντούχο μουσικό από την Καραϊβική και μαζί δημιούργησαν τη latin εκδοχή ενός κομματιού που έγραψε ιστορία.

Η Rosanna Mailan είναι μία Κουβανή στον Πειραιά. Έφυγε από την Αβάνα όταν ήταν 16 χρονών για να βρει τον ζωγράφο και μουσικό πατέρα της, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα για μία καλύτερη ζωή.

Το πρώτο τραγούδι που έμελλε να μάθει να τραγουδάει στα ελληνικά, ήταν το «Αν Είναι Η Αγάπη Αμαρτία», όταν τυχαία έπεσε στα χέρια της ένα CD του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Το καλοκαίρι του 2019 ο φίλος της Παύλος Χριστοδούλου την οδήγησε στην οικία του ειδώλου της. Εκείνη ερμήνευσε το αγαπημένο της τραγούδι, ενώ ο ίδιος ο Μίμης Πλέσσας έπαιζε τα ακόρντα στο πιάνο.

Μίμης Πλέσσας - Rosanna Mailan

Καρπός αυτής της συνάντησης ήταν η δημιουργία της ισπανικής έκδοσης του κομματιού «Αν Είναι Η Αγάπη Αμαρτία», η οποία παίρνει τον τίτλο «A Ti Dedicaré Toda Mi Vida».

Η Rosanna επιμελήθηκε των στίχων, τους οποίους πλαισιώνουν γοργά κρουστά, ο μελωδικός ήχος της ακουστικής κιθάρας και το μπαντονεόν, στοιχείο της σύγχρονης λατινοαμερικάνικης μουσικής.

Ο Roman Gomez έχει αναλάβει την ενορχήστρωση συνεργαζόμενος με μουσικούς από την Αργεντινή και την Κούβα, με τρόπο τέτοιο ώστε να επικρατεί το latin πνεύμα.

Ένα project μέσω του οποίου δύο μουσικοί κόσμοι συναντιούνται και αλληλοσυμπληρώνονται, καθώς το εξωτικό στοιχείο αποκτά άρωμα Ελλάδας. Η Rosanna Mailan έχει το ταλέντο να συνδυάζει τόσο ντελικάτα δύο παράλληλους κόσμους. Τελικά, ίσως ο τίτλος του τραγουδιού, που μεταφράζεται ως «Σε σένα αφιερώνω τη ζωή μου» να μην αφορά άνθρωπο, αλλά το ίδιο το τραγούδι.

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE