Grey Daze: Η μπάντα του Chester Bennington κυκλοφορεί το άλμπουμ «Amends»

Grey Daze: Η μπάντα του Chester Bennington κυκλοφορεί το άλμπουμ «Amends»


Οι Grey Daze κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Chester Bennington.

Οι Grey Daze, το συγκρότημα που ίδρυσε ο εκλιπών Chester Bennington πριν γίνει μέλος των εμβληματικών Linkin Park, κυκλοφορούν μέσω των Loma Vista Recordings / Universal Music το νέο άλμπουμ «Amends».

Ο Chester Bennington και ο ντράμερ Sean Dowdell σχημάτισαν τους Grey Daze στο Φοίνιξ της Αριζόνα το 1993. Στην μπάντα, που αρχικά είχε το όνομα «Sean Dowdell and His Friends?», συμμετείχαν επίσης ο μπασίστας Mace Beyers και ο κιθαρίστας Jason Barnes, ο οποίος έδωσε αργότερα τη θέση του στον Bobby Benish.

Οι Grey Daze διαλύθηκαν το 1998 λόγω των διαφορών των μελών τους στη μουσική κατεύθυνση που θα ακολουθούσαν, με τον Chester Bennington να γίνεται έπειτα μέλος των Hybrid Theory, του συγκροτήματος που εξελίχθηκε στους αξεπέραστους Linkin Park.

Το άλμπουμ «Amends» περιέχει επιλεγμένα τραγούδια από την επταετή πορεία των Grey Daze ως μπάντα, με το γκρουπ να ηχογραφεί ξανά τη μουσική τους και να διατηρεί ανέπαφα τα φωνητικά και το όραμα του Chester Bennington.

Οι άνθρωποι που επιμελήθηκαν αυτήν την κυκλοφορία, είναι οι συνεργάτες του Bennington στους Grey Daze, οι Sean Dowdell, Mace Beyers, Cristin Davis, καθώς και τα μέλη της οικογένειας του: Η σύζυγός του Talinda Bennington, οι γονείς του Susan και Lee, και ο γιος του Jaime.

Η κυκλοφορία του «Amends» αποτελεί τόσο κάθαρση όσο και υλοποίηση της υπόσχεσης ότι το άλμπουμ θα ολοκληρωνόταν.

Οι συνεργάτες και η οικογένεια του Chester Bennington εξηγούν πώς έγινε πραγματικότητα το άλμπουμ και μοιράζονται ιστορίες για τη δημιουργία του σε μία σειρά ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Making Amends», που θα ολοκληρωθεί σε οκτώ επεισόδια.

Οι Grey Daze προσφέρουν επίσης στο κοινό μία ενδοσκόπηση στα πρώτα μουσικά βήματα του Chester Bennington, ενός από τους πιο αγαπητούς τραγουδιστής της σύγχρονης rock, μέσα από βίντεο για τη συντριπτική πλειοψηφία των 11 τραγουδιών από το άλμπουμ «Amends».

Το «What’s In The Eye» περιλαμβάνει πλάνα από τις ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας και τις πρώτες στιγμές του Chester ως frontman.

Το «Sickness» περιγράφει πώς ο ντράμερ Sean Dowdell έγινε ο «μεγάλος αδερφός» του Chester αφού τον είδε να δέχεται bullying.

Το «Sometimes» αποδεικνύει πόσο δυνατοί ήταν οι στίχοι του Bennington, ακόμη κι όταν ήταν έφηβος, με το video που συνοδεύει το κομμάτι να δίνει έμφαση στα λόγια του («Ίσως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα, ίσως τα πράγματα θα φαίνονται πιο φωτεινά») με φόντο την κρίση του COVID-19.

Το «Soul Song» είναι πιθανώς το πιο συγκινητικό video από το άλμπουμ, με τον γιο του Chester, τον Jaime Bennington να γράφει το σενάριο και να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία.

Το video για το «B12», ένα τραγούδι που άνοιξε το φεστιβάλ Download TV και γράφτηκε πριν από δύο δεκαετίες, παρουσιάζει τους στίχους του τραγουδιού με φόντο τη χάος που περιβάλλει τον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Η σειρά ολοκληρώνεται με το lyric video για το «Morei Sky», όπου ο Bennington τραγουδά με τον: «Αν είχα μια δεύτερη ευκαιρία, θα διόρθωνα τα πράγματα».

Το άλμπουμ «Amends» περιγράφει την ιστορία μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές της σύγχρονης rock και ολοκληρώνει τον κύκλο μιας παρέας.

Οι Dowdell, Beyers και Davis επέλεξαν κομμάτια των Grey Daze από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, που ήταν σε μεγάλο βαθμό άγνωστα, και ηχογράφησαν ξανά τη μουσική τους το 2019 για να συνοδεύσουν ανανεωμένα τα φωνητικά του Chester Bennington.

Την παραγωγή έκανε ο Jay Baumgardner, ενώ για τη δημιουργία του άλμπουμ αφιέρωσαν χρόνο και ταλέντο αρκετοί μουσικοί, συμπεριλαμβανομένων των Brian «Head» Welch και James «Munky» Shaffer (Korn), Page Hamilton (Helmet), Chris Traynor (Bush, Helmet, Orange 9MM), LP (κατά κόσμον Laura Pergolizzi), Jaime Bennington, Jasen Rauch (Breaking Benjamin), Marcos Curiel (P.O.D.) και Ryan Shuck (Orgy).

Το «Amends» είναι διαθέσιμο σε ποικιλία συλλεκτικών εκδόσεων, με πολλές αυτές να πωλούνται αποκλειστικά μέσω του ισοτόπου της μπάντας.

Μεταξύ αυτών CD έχει τη μορφή βιβλίου 16 σελίδων, βινύλιο σε ρουμπινί χρώμα, αριθμημένη deluxe έκδοση που περιλαμβάνει τόσο CD όσο και LP με το πρώτο disc tray που έχει σχεδιαστεί για βινύλιο, ένα βιβλίο 60 σελίδων με αδημοσίευτες φωτογραφίες, βινύλιο 180gr σε κόκκινο και λευκό χρώμα και μία σειρά συλλεκτικών αναμνηστικών με τον τίτλο «Grey Daze Archive».

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE