«Το Κόκκινο Ποτάμι»: Οι μουσικές της σειράς από τον Χρήστο Παπαδόπουλο

«Το Κόκκινο Ποτάμι»: Οι μουσικές της σειράς από τον Χρήστο Παπαδόπουλο


Οι μουσικές συνθέσεις που έχουν ντύσει τις συγκλονιστικές ιστορίες αγάπης στη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι».

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ένας από τους πιο δημοφιλείς δημιουργούς soundtracks, παρουσιάζει φέτος τις μουσικές συνθέσεις που έγραψε για «Το Κόκκινο Ποτάμι», μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης αυτή τη σεζόν.

Μετά το ομότιτλο τραγούδι με ερμηνεύτρια την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ακολουθούν υπέροχες μουσικές συνθέσεις που έντυσαν συγκλονιστικές ιστορίες και εικόνες σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη.

Ήχοι μεσογειακοί παντρεύονται με την ποντιακή λύρα, αφού και ο ίδιος ο Χρήστος Παπαδόπουλος έχει ποντιακή καταγωγή και στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια στη Μικρά Ασία και στον Πόντο.

Θα ακούσουμε νοσταλγικές, ερωτικές μουσικές των ζευγαριών που πρωταγωνιστούν στα βάθη της Ασίας, που μας μεταφέρουν στην ταραγμένη εκείνη εποχή, καθώς και δραματικές μουσικές που αφηγούνται τα πάθη των προγόνων μας σε αυτή την απομακρυσμένη περιοχή του Ελληνισμού.

Χρήστος Παπαδόπουλος - Μανούσος Μανουσάκης
Χρήστος Παπαδόπουλος – Μανούσος Μανουσάκης

Μουσικές συνθέσεις που έντυσαν μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης, η οποία διαδραματίζεται μια σκληρή εποχή που χάραξε τη μνήμη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Μουσικές συνθέσεις για μια τηλεοπτική παραγωγή κινηματογραφικών προδιαγραφών που ταξίδεψε για γυρίσματα σε περισσότερες από 15 πόλεις σε Ελλάδα και Ευρώπη με ένα πολυπληθές καστ καταξιωμένων ηθοποιών.

«Αντάμωμα»

Η στιγμή που ανταμώνουν στη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» τα δυο αδέρφια, Μιλτιάδης και Θέμης Παυλίδης.

«Ακ Νταγμαντέν»

Στη μουσική δεσπόζει η Ποντιακή Λύρα, αφού γίνεται αναφορά στην οικογένεια του χριστιανού Αλή στο Ακ Νταγμαντέν.

«Ο Έρωτας του Αλή και της Αϊσέ»

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Αλή Ομέρογλου, Τούρκος αξιωματικός της χωροφυλακής από το Ερζερούμ, αλλά κρυπτοχριστιανός ο ίδιος και Έλληνας, όπως και οι γονείς του, ερωτεύεται και σώζει την Ιφιγένεια.

Ένας ακόμη ανεκπλήρωτος έρωτας στη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη.

«Ο Έρωτας του Μίλτου και της Ιφιγένειας»

«Το τραγούδι του Θέμη και της Βασιλικής»Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE