Γιάννης Κότσιρας, Στάθης Δρογώσης και Δραμαμίνη τραγουδούν για τον «Αθήνα 9,84»

Γιάννης Κότσιρας, Στάθης Δρογώσης και Δραμαμίνη τραγουδούν για τον «Αθήνα 9,84»


O «Αθήνα 9,84» ζήτησε από αγαπημένους τραγουδιστές να ηχογραφήσουν νέα τραγούδια με αφορμή τα 33α γενέθλιά του.

Όλες οι ιστορίες ξεκινούν από κάπου. Αυτή η ιστορία (όπως πολλές ιστορίες αυτόν τον καιρό) ξεκινάει μέσα στην καραντίνα και ενώ όλοι οι εργαζόμενοι του «Αθήνα 9,84» ήταν πίσω από τα μικρόφωνα  του σταθμού για την ενημέρωση και τον πολιτισμό, αλλά και για αυτό που είναι η καρδιά του ραδιοφώνου: για την παρέα.

Εκεί λοιπόν που όλοι ψάχναμε να βρούμε έναν νέο τρόπο στην καθημερινότητά μας, μπήκε το ερώτημα: τι μπορεί να κάνει το δημοτικό ραδιόφωνο, τι μπορεί να κάνει το ραδιόφωνο αυτής της πόλης, της Αθήνας, τι μπορεί να κάνει ο «Αθήνα 9,84» για τη νέα συνθήκη που βίωναν όλοι οι δημιουργοί και τραγουδιστές;

Τι μπορεί να κάνει για να στηρίξει το τραγούδι που αγαπάει να μεταδίδει από τη συχνότητά του;

Η απάντηση ήρθε σχεδόν αυτονόητα. Ένα ραδιόφωνο που έχει ενημερωτικές και μουσικές εκπομπές μεταδίδει τραγούδια, διαχειρίζεται και επικοινωνεί τον μουσικό πολιτισμό μας κάθε ημέρα, πολλές ώρες την ημέρα.

Ο «Αθήνα 9,84» ζήτησε από τραγουδιστές αγαπημένους αλλά και από τη νεότερη και νεότατη γενιά, από τραγουδοποιούς και συνθέτες, από την ελληνόφωνη αλλά και την αγγλόφωνη σκηνή του ελληνικού τραγουδιού να ηχογραφήσουν νέα, ακυκλοφόρητα τραγούδια με αφορμή τα 33α γενέθλια του σταθμού.

Παράλληλα ο «Αθήνα 9,84» πλήρωσε για την παραγωγή των τραγουδιών, στηρίζοντας όχι μόνο τους ίδιους τους καλλιτέχνες και δημιουργούς αλλά και όσους δουλεύουν με / για τη μουσική.

Στις ηχογραφήσεις αυτών των 10 νέων τραγουδιών συμμετείχαν 45 επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων (μουσικοί, ηχολήπτες, studio κ.λπ.).

Ο Χρήστος Θηβαίος, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ελένη Τσαλιγοπούλου συμμετείχαν αφιλοκερδώς και έχουν παραχωρήσει τις αμοιβές τους στους συνεργάτες τους.

Ο Οδυσσέας Ιωάννου, η Μαργαρίτα Μυτιληναίου και ο Χρήστος Παπαμιχάλης απευθύνθηκαν σε καταξιωμένους δημιουργούς και ερμηνευτές αλλά και σε εκπροσώπους της νέας γενιάς που τους χαρακτηρίζει άποψη και δυναμική.

­«Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, έγραψαν, ηχογράφησαν και μας παρέδωσαν το νέο υλικό», τονίζει ο «Αθήνα 9,84».

«Βαγκέο»

Ένα από αυτά τα τραγούδια είναι το «Βαγκέο» με τον Γιάννη Κότσιρα.

Ένα τραγούδι που έγραψαν ο Ηλίας Καμπακάκης (μουσική) και η Ελένη Γιαννατσούλια (στίχοι) και φέρνει μνήμες στο σήμερα, μιλώντας για κάτι που δεν έχει χρόνο. Για τον έρωτα και τους ανθρώπους.

«Στο Παγκράτι»

Ακόμη ένα είναι το «Στο Παγκράτι» του Στάθη Δρογώση και της Ελεονόρας Μανόνα.

Ένα τραγούδι που κάνει βόλτα στην αγαπημένη γειτονιά της Αθήνας, στην εποχή που οι παρέες βγαίνουν ξανά στους δρόμους. Ξανασυναντιόμαστε, μετριόμαστε και είμαστε όλοι παρόντες.

«Dear Wolf»

Ένα από αυτά είναι και το «Dear Wolf» του SneakyBlack σε παραγωγή του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου και του Γιάννη Λαμπρόπουλου.

Μία μπαλάντα που δοξάζει το μακροβούτι στον έρωτα, που ποτέ δεν είναι αργά να παραδεχτούμε.

«Τελευταία Νύχτα Στην Γη»

Ένα ακόμη είναι και το «Τελευταία Νύχτα Στη Γη» των Δραμαμίνη.

Ο Χάρης και ο Γιάννης Μιχαηλίδης γράφουν ένα τραγούδι που κάνει βόλτες στους δρόμους της πόλης, μια μοναχική νύχτα που νομίζεις ότι είναι η τελευταία νύχτα στην γη, αλλά ουσιαστικά είναι η πρώτη, μια νέας ζωής.

Τα 10 νέα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν για τον «Αθήνα 9,84»

1. Σπύρος Γραμμένος – «Καφές στην Αθήνα»
(Μουσική – Στίχοι: Σπύρος Γραμμένος)

2. Δραμαμίνη – «Τελευταία Νύχτα Στη Γη»
(Μουσική: Χάρης Μιχαηλίδης – Στίχοι: Γιάννης Μιχαηλίδης)

3. Στάθης Δρογώσης & Ελεονόρα Μανόνα – «Στο Παγκράτι»
(Μουσική: Ελεονόρα Μανόνα – Στίχοι: Στάθης Δρογώσης)

4. Χρήστος Θηβαίος – «Μυλλέρου 27»
(Μουσική – Στίχοι: Χρήστος Θηβαίος)

5. Γιάννης Κότσιρας – «Βαγγέο»
(Μουσική: Ηλίας Καμπακάκης – Στίχοι: Ελένη Γιαννατσούλια)

6. Παιδί Τραύμα – «Ο Νικόλας»
(Μουσική – Στίχοι: Παιδί Τραύμα)

7. Μαρία Παπαγεωργίου – «Όλα Εδώ Περνάνε»
(Μουσική – Στίχοι: Μαρία Παπαγεωργίου)

8. Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Περίπατος»
(Μουσική: Άριστείδης Χατζησταύρου – Στίχοι: Ουρανία Λιαρμακοπούλου)

9. Nalyssa Green – «Φως»
(Μουσική – Στίχοι: Nalyssa Green)

10. Sneaky Black – «Dear Wolf»
(Μουσική – Στίχοι: Sneaky Black)

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE