Μίκης Θεοδωράκης: Το ιδιαίτερης σημασίας και τιμής μήνυμα στήριξης στον Γιώργο Μαζωνάκη


Με μία προσωπική επιστολή δηλώνει ο Μίκης Θεοδωράκης τη στήριξή του στην πρωτοβουλία «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» του Γιώργου Μαζωνάκη.

O Μίκης Θεοδωράκης στέλνει το δικό του, ιδιαίτερης σημασίας και τιμής, μήνυμα για το μπουζούκι.

Ο μέγας μουσουργός στηρίζει την πρωτοβουλία «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» του Γιώργου Μαζωνάκη με μία προσωπική επιστολή.

Το ιδιαίτερης σημασίας μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη αποτυπώνει την ξεχωριστή αγάπη του για το μπουζούκι, αλλά και τη διαχρονική σύνδεση της δύναμης του ήχου του με τον ελληνικό λαό.

«Η αγάπη μου για το μπουζούκι φαίνεται από την κυρίαρχη θέση που του έδωσα στα τραγούδια μου και στην Λαϊκή Ορχήστρα μου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μουσικοσυνθέτης.

«Από την εποχή των αγώνων μου κατά της βίας και του φασισμού, ο ήχος του συνδέθηκε με το μυαλό και την ψυχή μου. Δηλαδή στις εξορίες μου στην Ικαρία και στην Μακρόνησο. Εκεί βεβαιώθηκα ότι ο ήχος του ήταν ο ήχος του Λαού μας», συνεχίζει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Γιώργος Μαζωνάκης - Giorgos Mazonakis - Hit Channel

«Με τη διαφορά ότι ο Λαός για μένα ήταν ο Λαός αγωνιστής, που έγινε μετά την ήττα Λαός – θύμα χωρίς να χάνει στο βάθος την περηφάνια του και την πίστη του στην ιστορική και πολιτιστική μας παράδοση», τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Κι αυτή είναι η διαφορά μου για όσους εξακολουθούν να γράφουν τραγούδια της διασκέδασης. Τα δικά μου ήταν και είναι τραγούδια της ψυχαγωγίας, δηλαδή της αληθινής ψυχής του Λαού», σημειώνει συνεχίζοντας ο σπουδαίος Έλληνας.

«Γι’ αυτό και πάντρεψα την μουσική μου με ένα στίχο και μια ποίηση που να εκφράζει την ανωτερότητα του Λαού, που εξακολουθεί να ονειρεύεται και να πιστεύει», καταλήγει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης, ιδιαίτερα συγκινημένος για το ιδιαίτερα τιμητικό μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη στο πλαίσιο της πρωτοβουλία του «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», τον ευχαρίστησε με ένα μήνυμα καρδιάς.

«Μίκη μεγάλη μου τιμή και παρακαταθήκη για όλους μας! Μίκης ο Έλληνας! Ο Οικουμενικός! Το Σύμβολο και το σημείο αναφοράς. Ο οδηγός μας δια παντός. Σ’ ευχαριστώ́!», ανέφερε ο καλλιτέχνης.

«Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές»

Μία πρωτοβουλία με χαρακτήρα αποστολής ζωής, μια ανοιχτή πρόσκληση από το Γιώργο Μαζωνάκη σε ειδικούς και κοινό, για την απόδοση της τιμής που αξίζει στο μπουζούκι, στο μουσικό αυτό όργανο, παγκόσμιο σύμβολο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, που μιλάει στην καρδιά και την ψυχή όλων μας.

Η πρόσκληση του Γιώργου Μαζωνάκη μας αφορά όλους, ως πρεσβευτές της ομορφιάς και της δύναμης του μπουζουκιού που μέσα του καθρεφτίζει την ελληνικότητα αλλά και αγγίζει όλη την υφήλιο, διαπερνά χώρες, πολιτισμούς, ακόμα και διαφορετικές τέχνες.

Πάμε μαζί του να ανοίξουμε τη συζήτηση, να εμπνευστούμε, να ονειρευτούμε, να φτιάξουμε νέες ιστορίες.

Διαβάστε περισσότερα για την πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη εδώ.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE