«Αθήνα – Κρήτη» με τη Λόλα Γιαννοπούλου

«Αθήνα – Κρήτη» με τη Λόλα Γιαννοπούλου


Ένα ταξίδι «Αθήνα – Κρήτη» μαζί με τη Λόλα Γιαννοπούλου.

Η Λόλα Γιαννοπούλου παρουσιάζει το τραγούδι «Αθήνα – Κρήτη» μέσα από την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «6 Αυτοτελείς Ιστορίες».

Προέρχεται από μουσική οικογένεια και έχει σπουδάσει πιάνο, τραγούδι, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στην Αθήνα και στο Παρίσι. Επίσης έχει συνθέσει μουσική για ταινίες μικρού μήκους και θεατρικές παραστάσεις, ενώ είναι καθηγήτρια φωνητικής.

Η Λόλα Γιαννοπούλου έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Μανώλης Μητσιάς, Χάρρυ Κλυνν, Δημήτρης Καρράς, Σπύρος Γραμμένος, George Gaudy, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Αρετή Κετιμέ, Mc Yinka, Νίκος Σάλτας, Χρίστος Θεοδώρου, το συγκρότημα Palyrria, το ισπανικό συγκρότημα Ojos De Brujo και πολλούς άλλους.

Τον τελευταίο χρόνο παρουσιάζει μαζί με εξαιρετικούς μουσικούς (Γιώργο Λιμάκη, Γιάννη Παπαγιαννούλη, Δημήτρη Σεβδαλή, Αστέρη Παπασταματάκη) τη μουσική παράσταση «Improvisation a la Grecque» ερμηνεύοντας και παραλλάσσοντας ελληνικά τραγούδια με κύριο στοιχείο τους αυτοσχεδιασμούς με έντονα jazz στοιχεία.

Το «Αθήνα – Κρήτη» είναι ένα τραγούδι σε δική της μουσική και σε στίχους της Θένιας Γιαμαλή, ενώ την ενορχήστρωση έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Λιμάκης.

Έρωτας εξ αποστάσεως. Ταξίδι στο πλοίο. Επιστροφή στην πραγματικότητα. Αποδοχή του «ποτέ μαζί»: «Αθήνα – Κρήτη ξανά στο πλοίο με έναν έρωτα αλήτη, δίνω γροθιά στην μοναξιά που με βαραίνει κι αν φεύγω πάλι τι να φταίει, για θυμήσου…»

Κυκλοφορεί από την MLK σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE