Ο Χρήστος Νικολόπουλος υπέρ της πρωτοβουλίας του Γιώργου Μαζωνάκη για το μπουζούκι

Ο Χρήστος Νικολόπουλος υπέρ της πρωτοβουλίας του Γιώργου Μαζωνάκη για το μπουζούκι


«Το θεωρώ πολύ άδικο αυτό που γίνεται, γι’ αυτό και συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια», αναφέρει ο Χρήστος Νικολόπουλος για την πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη.

Και ο Χρήστος Νικολόπουλος στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» του Γιώργου Μαζωνάκη για τη δύναμη του ήχου του μπουζουκιού.

Ο βιρτουόζος μουσικός στέλνει το δικό του μήνυμα κι αναφέρεται στο μπουζούκι ως «ένα από τα καλύτερα ελληνικά όργανα, ένα ευαίσθητο όργανο… κομμάτι του πολιτισμού μας».

«Γεια σας, είμαι ο Χρήστος Νικολόπουλος και θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να υποστηρίξω την προσπάθεια που κάνει ο τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης να στηρίξει την ύπαρξη του μπουζουκιού», αναφέρει.

«Αυτού του οργάνου, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά όργανα, ένα ευαίσθητο όργανο, με το οποίο έχουν γράψει πολύ μεγάλα τραγούδια συνθέτες, δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Ζαμπέτας, ο Μητσάκης και πολλοί άλλοι», συνέχισε.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος σημείωσε επίσης ότι το μπουζούκι το έχουν χρησιμοποιήσει γράφοντας τραγούδια πολύ μεγάλοι δημιουργοί, όπως ο Θεοδωράκης και ο Χατζιδάκις, γράφοντας τραγούδια πάνω σε ποίηση, «πολύ μεγάλα τραγούδια, που έχουν μείνει στην ιστορία πραγματικά του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού».

«Κάποια Μέσα επικοινωνίας, δυστυχώς αρνούνται να το χρησιμοποιούν – όχι μόνο αρνούνται αλλά μας υποδεικνύουν και με τι τρόπο να το παίζουμε στα τραγούδια μας», κατήγγειλε ο Χρήστος Νικολόπουλος.

«Το θεωρώ πολύ άδικο αυτό που γίνεται, γι’ αυτό και συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια. Προσωπικά, στο 90% των τραγουδιών μου έχω πάντα πρωταγωνιστικό όργανο αυτό το μπουζούκι. Και θεωρείται ένα όργανο ταυτισμένο με την αρχαιότητα, πολλοί το ταυτίζουν με ένα αρχαίο όργανο την παντουρίδα. Θεωρώ πως είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού μας, γι’ αυτό το στηρίζω», είπε για τη συμμετοχή του στην πρωτοβουλία «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές».

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Χρήστο Νικολόπουλο, σημειώνοντας στην ανάρτησή του ότι από 16 ετών ερμήνευε τραγούδια του: «Χρήστο, είσαι μεγάλος δάσκαλος… Η πενιά σου σπάνια. Όταν ήμουν 16 χρονών, τα δικά σου τραγούδια πρωτοτραγούδησα! Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς!», έγραψε ο καλλιτέχνης στο Instagram.

«Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές»

Μία πρωτοβουλία με χαρακτήρα αποστολής ζωής, μια ανοιχτή πρόσκληση από το Γιώργο Μαζωνάκη σε ειδικούς και κοινό, για την απόδοση της τιμής που αξίζει στο μπουζούκι, στο μουσικό αυτό όργανο, παγκόσμιο σύμβολο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, που μιλάει στην καρδιά και την ψυχή όλων μας.

Η πρόσκληση του Γιώργου Μαζωνάκη μας αφορά όλους, ως πρεσβευτές της ομορφιάς και της δύναμης του μπουζουκιού που μέσα του καθρεφτίζει την ελληνικότητα αλλά και αγγίζει όλη την υφήλιο, διαπερνά χώρες, πολιτισμούς, ακόμα και διαφορετικές τέχνες.

Πάμε μαζί του να ανοίξουμε τη συζήτηση, να εμπνευστούμε, να ονειρευτούμε, να φτιάξουμε νέες ιστορίες.

Διαβάστε περισσότερα για την πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη εδώ.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE