Οι Green Day παραδέχονται ότι δεν πίστευαν στην επιτυχία του άλμπουμ «American Idiot»

Οι Green Day παραδέχονται ότι δεν πίστευαν στην επιτυχία του άλμπουμ «American Idiot»


«Γνωρίζαμε ότι είχαμε βάλει ένα τολμηρό στοίχημα και δεν μας ένοιαζε αν δεν κάναμε επιτυχία», παραδέχονται οι Green Day.

Το «American Idiot» θεωρείται ευρέως το πιο επιτυχημένο άλμπουμ των Green Day μέχρι σήμερα. Έχει καταγράψει πωλήσεις άνω των 16 εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως, έχει βγάλει πέντε απίστευτα singles και έγινε μιούζικαλ στο Broadway.

Παρ’ όλα αυτά τα μέλη του συγκροτήματος παραδέχονται σε συνέντευξή τους στο περιοδικό «Kerrang!» ότι δίσταζαν να δουν την αντίδραση που θα είχε το κοινό όταν κυκλοφόρησε το 2004 το άλμπουμ που χαρακτηρίστηκε ως μία «punk rock όπερα».

«Είχαμε τελειώσει το “American Idiot”, καθόμασταν όλοι στο σαλόνι του στούντιο και ο Billie (Armstrong) λέει:, “Κοιτάξτε, ας μην διαβάσουμε καθόλου τον Τύπο”. Δεν με νοιάζει τι πιστεύουν», θυμάται ο μπασίστας Mike Dirnt.

«Γνωρίζαμε ότι είχαμε βάλει ένα τολμηρό στοίχημα και είτε κάναμε μεγάλη επιτυχία είτε αποτυχαίναμε οικτρά, δεν μας ένοιαζε γιατί ήμασταν υπερήφανοι για εκείνο το δίσκο», πρόσθεσε.

Ο Billie Joe Armstrong παραδέχθηκε ότι δεν πίστευε στα τραγούδια του «American Idiot» όταν μπήκαν στο στούντιο για να τα ηχογραφήσουν, διότι ήταν εντελώς διαφορετικά από τις προηγούμενες δουλειές τους.

«Είναι ένα παράξενο συναίσθημα, γιατί στην αρχή σοκάρει το σύστημά σου, αλλά ξαφνικά αρχίζει να σου κερδίζει την εμπιστοσύνη και στη συνέχεια καταλήγεις με ένα τραγούδι όπως το “Jesus Of Suburbia”. Είναι σημαντικό να μπαίνεις σε βαθιά νερά όταν είσαι καλλιτέχνης», είπε ο frontman της μπάντας.

Οι Green Day ανέφεραν επίσης στη συνέντευξή τους ότι δοκιμάζουν συνεχώς νέα πράγματα και σχολίασαν πώς προέκυψε το τελευταίο άλμπουμ τους, με τίτλο «Father Of All…».

Σύμφωνα με τον Billie Joe Armstrong μεγάλο μέρος του άλμπουμ «έχει να κάνει με το να ξεπεράσεις το φόβο ότι μπορεί να νιώσεις κοινότυπος». «Ξέρω ότι θα με στεναχωρούσε μακροπρόθεσμα αν επαναλάμβανα τον εαυτό μου», δήλωσε.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE