Όσκαρ 2021: Αλλαγή στην ημερομηνία της τελετής απονομής λόγω κορονοϊού

Όσκαρ 2021: Αλλαγή στην ημερομηνία της τελετής απονομής λόγω κορονοϊού


Σε νέα ημερομηνία θα πραγματοποιηθούν τα Όσκαρ του 2021.

Οι διοργανωτές των Βραβείων Όσκαρ ανέβαλαν για δύο μήνες την ημερομηνία της τελετής απονομής του 2021 και τη μετέθεσαν για τον Απρίλιο αντί του Φεβρουαρίου, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε ότι η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, της υψηλότερης διάκρισης στη βιομηχανία του κινηματογράφου, θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου του 2021.

Αρχικά η 93η τελετή των Όσκαρ ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 28 Φεβρουαρίου, ωστόσο η πανδημία του COVID-19 οδήγησε στο κλείσιμο κινηματογράφων παγκοσμίως στα μέσα Μαρτίου, ενώ οι παραγωγές κινηματογραφικών ταινιών παγκοσμίως ανεστάλησαν.

Επομένως η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών παρέτεινε από τις 31 Δεκεμβρίου 2020 στις 28 Φεβρουαρίου 2021 την καταληκτική  κυκλοφορίας των ταινιών που θα πληρούν τις προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιες για το Χρυσό Αγαλματίδιο.

Με αυτόν τον τρόπο ελπίζει να «δώσει στους κινηματογραφιστές την αναγκαία ευελιξία να ολοκληρώσουν και να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους χωρίς να αντιμετωπίσουν κυρώσεις», όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας.

Πριν οριστικοποιηθεί η αναβολή των Βραβείων Όσκαρ για τον Απρίλιο του 2021, είχαν γίνει συζητήσεις ακόμα και για την ακύρωση της επόμενης τελετής απονομής, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Variety.

Σε άλλες αλλαγές, η Ακαδημία ψήφισε να ενοποιήσει τις κατηγορίες «Καλύτερη Μίξη Ήχου» και «Καλύτερη Επεξεργασία Ήχου» σε μία κατηγορία με την ονομασία «Καλύτερος Ήχος», μειώνοντας τον συνολικό αριθμό των κατηγοριών της διοργάνωσης σε 23.

Επίσης σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς για το «Καλύτερο Πρωτότυπο Μουσικό Θέμα», για να προταθεί για υποψηφιότητα το μουσικό θέμα μιας ταινίας πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 60% πρωτότυπη μουσική και οι ταινίες των franchises και τα sequels πρέπει να έχουν τουλάχιστον κατά 80% νέα μουσική.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE