Ο Kanye West συγκρίνει τον Pharrell Williams με τον Michael Jackson

Ο Kanye West συγκρίνει τον Pharrell Williams με τον Michael Jackson


«Γκρέμισες τα τείχη όπως έκανε ο Michael Jackson μια γενιά πριν», λέει ο Kanye West στον Pharrell Williams.

Ο Kanye West μίλησε για τον Pharrell Williams στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού i-D, με όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις να διατίθενται στο κίνημα Black Live Matters.

Ο 42χρονος ράπερ εξέφρασε το θαυμασμό για τον Pharrell και παραδέχτηκε ότι ο συνάδελφός του «έσπασε το καλούπι» στο χώρο της μόδας.

«Νομίζω ότι ένα από τα πράγματα που εσύ, Pharrell, μου ενέπνευσες ήταν αυτή η γενναιότητα να σπάσεις το καλούπι. Είσαι έμπνευση. Πριν φορέσω ροζ πόλο, το φορούσες εσύ. Αυτή η χρονολογική σειρά έχει καταγράφει και έχει αποδειχθεί και μπορείς να πας από εκείνη τη στιγμή κατευθείαν στη στιγμή που έχουμε στον πολιτισμό τώρα. Άνοιξες τις πόρτες μόδας για εμάς», ανέφερε ο West.

«Έβγαινες στο Παρίσι και είχες αυτή την κομψότητα, δεν είναι κάτι που μπορεί κάποιος να το μάθει. Στη συνέχεια ήσουν ο πρώτος που έκανε skateboard για το εξώφυλλο του “The Source”, για παράδειγμα. Εκείνες οι στιγμές, όπου έπρεπε να ξεφύγουμε και να κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό, έχουν εμπνεύσει βασικά μια ολόκληρη γενιά. Όλα φαίνονται και μοιάζουν όλο και περισσότερο με αυτό που ξεκίνησε ο Pharrell», εξήγησε.

Ο Kanye West σύγκρινε επίσης την επιρροή του Pharrell Williams στην κουλτούρα των μαύρων με εκείνη του αείμνηστου Michael Jackson.

«Φαίνεται σαν να γκρέμισες πραγματικά τα τείχη και τις πύλες όπως έκανε ο Michael Jackson μια γενιά πριν», είπε ο West στον Pharrell. «Και κατά κάποιον τρόπο μοιάζεις πολύ με τον Michael Jackson, επειδή έκανε κρυφά πολύ γκάνγκστερ πράγματα», συνέχισε.

«Φίλησε την κόρη του Elvis Presley στο MTV. Η κουλτούρα των μαύρων ήταν… συνηθίζαμε να οδηγούμε το αυτοκίνητα των γονιών μας όλη τη νύχτα, αλλά ο Michael έκανε πράγματα που ήταν διαφορετικά από αυτά που είχαμε προγραμματιστεί να καταλαβαίνουμε. Αγόρασε τον κατάλογο των Beatles. Αυτός ήταν ο Mike Jackson, εκεί πέρα», είπε.

Αμέσως μετά ο Kanye West εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απομυθοποίηση των ειδώλων. Αν και δεν κατονόμασε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση, όλα δείχνουν ότι αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» με θέμα τις κατηγορίες εναντίον του Michael Jackson για σεξουαλική κακοποίηση δύο παιδιών.

«Πρέπει να έχουμε κάτι που να λέει ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε καμία εταιρεία να απομυθοποιεί τους ήρωές μας. Ούτε το “The Shade Room” (σ.σ. σελίδα στο Instagram με 19,3 εκατ. ακόλουθους), ούτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά ούτε τα ντοκιμαντέρ», δήλωσε ο Kanye West στον Pharrell Williams

«Μου αρέσει κάθε φορά που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είναι ευχαριστημένα μαζί μου. Έρχονται και μου συμπεριφέρονται όπως έκαναν τον Michael Jackson», υποστήριξε.

Σημειώνεται ότι ο Kanye West σχολίασε τη συμπεριφορά των ΜΜΕ απέναντί του χρησιμοποιώντας τον όρο «Wacko Jacko», ένα υποτιμητικό παρατσούκλι που δόθηκε στον Michael Jackson τη δεκαετία του 1980.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE