Ο Bob Dylan «αηδίασε» βλέποντας το βίντεο με τη δολοφονία του George Floyd

Ο Bob Dylan «αηδίασε» βλέποντας το βίντεο με τη δολοφονία του George Floyd


Την αποστροφή του για το φριχτό θέαμα της δολοφονίας του George Floyd δήλωσε ο Bob Dylan.

Ο θρυλικός μουσικός Βob Dylan είπε σε μια σπάνια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στους New York Times ότι «αηδίασε» βλέποντας το βίντεο του θανάτου του Αφροαμερικανού George Floyd, ο οποίος πέθανε από ασφυξία την 25η Μαΐου που του προκάλεσε ένας λευκός αστυνομικός.

«Μου προκάλεσε αηδία που τον έβλεπα να βασανίζεται έως θανάτου με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε ο μουσικός στην πρώτη συνέντευξή του από τότε που του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2016.

«Αυτό ξεπερνά τη φρίκη. Ας ελπίσουμε ότι θα απονεμηθεί σύντομα δικαιοσύνη για την οικογένεια Floyd και τη χώρα», συμπλήρωσε.

Σε ηλικία 79 ετών, ο Βob Dylan, τραγούδια του οποίου όπως το «Hurricane» (1976) καταγγέλλουν την αστυνομική βία εναντίον των μαύρων, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή 19 Ιουνίου το πρώτο του άλμπουμ με πρωτότυπα τραγούδια εδώ και οκτώ χρόνια, το «Rough And Rowdy Days».

Στα τέλη Μαρτίου, ενώ η πανδημία σάρωνε τις ΗΠΑ, ο Βob Dylan κυκλοφόρησε το «Murder Most Foul», μια μπαλάντα 17 λεπτών, που είναι αφιερωμένη στη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ John F. Kennedy.

Στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε μέσω τηλεφώνου από το σπίτι του στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας, ο δημιουργός εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το μέλλον του κόσμου και τις επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Η υπερβολική έπαρση μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές κυρώσεις. Ίσως βρισκόμαστε στην παραμονή της ολοκληρωτικής καταστροφής», τόνισε o Βob Dylan.

Όμως όπως υπογράμμισε, δεν σκέφτεται το θάνατό του.

«Σκέφτομαι τον θάνατο της ανθρώπινης φυλής. Κάθε ανθρώπινο ον, όσο ισχυρό και δυνατό είναι, παραμένει ευάλωτο μπροστά στον θάνατο. Το σκέφτομαι γενικά, όχι προσωπικά», ανέφερε ο Bob Dylan.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE