Μουσείο προς τιμήν του Avicii στη Στοκχόλμη

Μουσείο προς τιμήν του Avicii στη Στοκχόλμη


Οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη δημιουργική διαδικασία και τις πολλές συνεργασίες του Avicii.

Μουσείο προς τιμήν του αείμνηστου Avicii πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του το καλοκαίρι του 2021 στη γενέτειρα του DJ και μουσικού παραγωγού, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, σύμφωνα με το Reuters.

Το «Avicii Experience» θα επιτρέψει στους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση σε ακυκλοφόρητη μουσική του DJ και παραγωγού, το πραγματικό όνομά του οποίου ήταν Tim Bergling, καθώς και φωτογραφίες, αναμνηστικά και άλλα.

«Θα υπάρξει μια ιστορία για τη ζωή του Tim, από το δωμάτιο των παιδικών του χρόνων, όπου έπαιζε World of Warcraft με τους φίλους του, τα πρώτα του τραγούδια, τα πρώτα demos», δήλωσε ο Per Sundin, διευθύνων σύμβουλος της Pophouse Entertainment, η οποία λειτουργεί και το Μουσείο των ABBA, επίσης στη Στοκχόλμη.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη δημιουργική διαδικασία και τις πολλές συνεργασίες του Avicii με άλλους καλλιτέχνες.

Το Μουσείο θα στεγαστεί στο κέντρο ψηφιακού πολιτισμού Space και είναι από κοινού συνεργασία της Pophouse Entertainment Group και του Ιδρύματος «Tim Bergling», το οποίο δημιούργησαν οι γονείς του Avicii, ο Klas Bergling και η Anki Lidén, με στόχο την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία και την αποτροπή αυτοκτονιών.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό που έκανε ο Tim κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του είχε τεράστιο αντίκτυπο και εξακολουθεί να έχει», σχολίασε ο Per Sundin.

Η δήμαρχος της Στοκχόλμης, Anna Konig Jerlmyr, εξέφρασε στο Reuters την ελπίδα της ότι το μουσείο θα ανοίξει το διάλογο για την ψυχική υγεία και την πρόληψη αυτοκτονιών.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE