Little Mix: Η Leigh-Anne Pinnock περιγράφει το ρατσισμό που έχει βιώσει στη μουσική βιομηχανία

Little Mix: Η Leigh-Anne Pinnock περιγράφει το ρατσισμό που έχει βιώσει στη μουσική βιομηχανία


«Πρέπει να δουλεύω δέκα φορές πιο σκληρά για να αφήσω το σημάδι μου στο γκρουπ γιατί μόνο το ταλέντο μου δεν είναι αρκετό», εξομολογήθηκε η Leigh-Anne Pinnock.

Η Leigh-Anne Pinnock των Little Mix περιέγραψε σε βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram το ρατσισμό που έχει αντιμετωπίσει στη μουσική βιομηχανία.

Η τραγουδίστρια ξεκίνησε το βίντεο εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του George Floyd, καθώς και σε κάθε άλλη οικογένεια που έχει χάσει τους αγαπημένους της εξαιτίας του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Στη συνέχεια η Leigh-Anne Pinnock αναφέρθηκε σε μια παλαιότερη συνέντευξη στην οποία είχε αναφέρει για την αντιμετώπιση που συναντούσε: «Μερικοί άνθρωποι καταλάβαιναν, μερικοί δεν έλεγαν τίποτα, όμως ένα πράγμα που πήρα από αυτήν την εμπειρία ήταν ότι ο κόσμος δεν ενδιαφερόταν αρκετά για το χρώμα μου».

Το μέλος των Little Mix τόνισε αμέσως μετά ότι αυτή τη στιγμή η καταπολέμηση του ρατσισμού είναι στο επίκεντρο της συζήτησης.

«Έχουμε την προσοχή του κόσμου», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να το δούμε ως μία μεμονωμένη στιγμή. Πρέπει να γίνει κίνημα έως ότου το σύστημα, που έχει σχεδιαστεί να μας καταπιέζει, να μην το κάνει πια και να θεωρούν ότι είμαστε ίσοι με τους λευκούς ομολόγους μας».

Andre Gray - Leigh-Anne Pinnock

Η Leigh-Anne Pinnock γύρισε επίσης το χρόνο στην παιδική ηλικία της και τον τρόπο που μεγάλωσε σε μία οικογένεια με μιγάδες γονείς.

«Εγώ και οι αδελφές μου δεν είδαμε ποτέ τη φυλή μας ως περιορισμό σε αυτό που θέλαμε να επιτύχουμε… Ένα πράγμα που κάναμε ήταν να αγνοούμε το ρατσισμό. Πολύ συχνά, υπενθυμίζουν στους μαύρους ανθρώπους πόσο μακριά έχουν φτάσει σε αντίθεση με το πόσο μακριά μπορούν να προχωρήσουν. Κάνοντας αυτό, αγνοούσαμε το ρατσισμό», σχολίασε.

Η Leigh-Anne περιέγραψε επιπλέον τις εμπειρίες της ως μέλος του Little Mix, ξεκινώντας από μια συνομιλία που είχε με τον Frank Gatson Jr., ένα μαύρο χορογράφο με τον οποίο έτυχε να συνεργαστεί.

«Μου είπε: “Είσαι το μαύρο κορίτσι. Πρέπει να δουλέψεις 10 φορές πιο σκληρά”», εξήγησε η τραγουδίστρια.

«Ποτέ στη ζωή μου δεν μου είπε κάποιος ότι θα χρειαζόταν να δουλέψω σκληρότερα λόγω της φυλής μου. Αυτό που είπε ο Frank Gatson είχε νόημα αργότερα. Έμαθα ότι το όνειρο να είσαι μέλος του μεγαλύτερου γυναικείου συγκροτήματος στον κόσμο συνοδευόταν από τα μειονεκτήματα και τα επακόλουθά του. Επακόλουθα όπως το να γνωρίζεις το ρατσισμό που υποβόσκει στις βιομηχανίες των τεχνών».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

🖤🖤🖤

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leigh-Anne Pinnock (@leighannepinnock) στις

Η Leigh-Anne περιέγραψε αναλυτικότερα ποιες είναι οι συνέπειες για ένα μαύρο κορίτσι που βρίσκεται στο μεγαλύτερο γυναικείο συγκρότημα στον κόσμο.

«Δεν μπορείς να λες πολύ δυνατά τη γνώμη σου ή να είσαι πολύ ισχυρογνώμων, αλλιώς θα σε θεωρήσουν “ντίβα” ή “επιθετική”. Σε εκδηλώσεις ή τελετές μαθαίνεις να παίρνεις μεγάλη παρηγοριά όταν συναντάς μαύρους ανθρώπους που καταλαβαίνουν αυτό το συναίσθημα που έχεις μέσα σου ότι βρίσκεσαι σε λάθος μέρος. Για εκείνη τη στιγμή το όνειρο είναι ζωντανό και μετά ακριβώς έτσι, η πραγματικότητα έρχεται και σε χτυπά», είπε.

Για την τραγουδίστρια, η πραγματικότητα της ήταν συχνά μοναχική, ειδικά όταν οι Little Mix έκαναν περιοδείες σε χώρες με λευκούς κατοίκους.

«Τραγουδάω για ένα κοινό που δεν με βλέπει, δεν με ακούει ή δεν με ενθαρρύνει», είπε η Leigh-Anne δακρύζοντας.

«Η πραγματικότητά μου είναι ότι νιώθω άγχος πριν από εκδηλώσεις με τους θαυμαστές και υπογραφές αυτογράφων γιατί πάντα νιώθω σαν να είμαι η λιγότερο ευνοημένη. Η διαρκής πραγματικότητά μου είναι ότι αισθάνομαι πως πρέπει να δουλεύω 10 φορές πιο σκληρά και περισσότερο για να αφήσω το σημάδι μου στο γκρουπ γιατί μόνο το ταλέντο μου δεν είναι αρκετό», εξομολογήθηκε.

Η Leighe-Anne ολοκλήρωσε το συναισθηματικό βίντεο με μία σημαντική υπενθύμιση: «Ανεξάρτητα από το πόσο μακριά νομίζετε ότι έχετε φτάσει, ο ρατσισμός υπάρχει».

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE