Η Billie Eilish αποδοκιμάζει τις ταμπέλες: «Επειδή είμαι λευκή, θεωρούν ότι είμαι Pop»

Η Billie Eilish αποδοκιμάζει τις ταμπέλες: «Επειδή είμαι λευκή, θεωρούν ότι είμαι Pop»


«Μην κρίνετε έναν καλλιτέχνη από το πώς μοιάζει ή ντύνεται», υπογραμμίζει η Billie Eilish.

Η Billie Eilish άσκησε κριτική στην αμερικανική Ακαδημία Ηχογράφησης για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί τις κατηγορίες στα Βραβεία Grammy, καθώς θεωρεί ότι βάζει ταμπέλες στους καλλιτέχνες.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό GQ, η 18χρονη τραγουδίστρια αμφισβήτησε τις κατηγορίες και τις ετικέτες που έχουν καθιερωθεί στη μουσική βιομηχανία και σε διοργανώσεις όπως τα Βραβεία Grammy.

Η Billie Eilish συμφώνησε με μία παλαιότερη δήλωση του Tyler, the Creator, ο οποίος έδειξε την αντίθεσή του στη χρήση των λέξεων «rap» και «urban» στις αντίστοιχες κατηγορίες των Grammy.

Όταν κέρδισε το βραβείο για το Καλύτερο Rap Άλμπουμ του 2020, ο Tyler, the Creator δήλωσε: «Είναι βλακεία όταν άνθρωποι σαν εμένα κάνουν οτιδήποτε αναμειγνύει τα είδη και πάντα το βάζουν στην urban κατηγορία. Δεν μου αρέσει η λέξη “urban”».

«Είναι ένας πολιτικά ορθός τρόπος να χρησιμοποιούν τη λέξη “αράπης” απέναντί μου. Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε απλά στην pop κατηγορία;», αναρωτήθηκε ο καλλιτέχνης.

Billie Eilish

Η Billie Eilish έχει την ίδια γνώμη και θεωρεί ότι η μουσική βιομηχανία δεν θα έπρεπε να κρίνει έναν καλλιτέχνη από το παρουσιαστικό του.

«Ήταν τόσο ωραίο αυτό που είπε ο Tyler. Συμφωνώ μαζί του για αυτόν τον όρο. Μην κρίνετε έναν καλλιτέχνη από το πώς μοιάζει ή ντύνεται. Δεν ήταν η Lizzo εκείνη τη βραδιά στην κατηγορία του Καλύτερου R&B; Εννοώ ότι είναι πιο pop από εμένα», σχολίασε για τις επιλογές των Βραβείων Grammy.

«Κοίτα, αν δεν ήμουν λευκή, πιθανότατα θα ήμουν στη rap κατηγορία», τόνισε.

«Γιατί; Απλώς κρίνουν από το πώς μοιάζεις και το τι ξέρουν. Νομίζω ότι είναι περίεργο. Ο κόσμος θέλει να σε βάλει μέσα σε περιθώρια. Τα είχα σε όλη την καριέρα μου. Απλά επειδή είμαι λευκή έφηβη, είμαι pop. Πού είμαι pop; Ποιο μέρος της μουσικής μου μοιάζει με pop;», εξήγησε η Billie Eilish.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE