Σαββέρια Μαργιολά: Ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη στο νέο άλμπουμ «Ρόδα Αμάραντα»

Σαββέρια Μαργιολά: Ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη στο νέο άλμπουμ «Ρόδα Αμάραντα»


Δέκα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ερμηνεύει η Σαββέρια Μαργιολά στο νέο δισκογραφικό έργο της.

Η Σαββέρια Μαργιολά παρουσιάζει το καινούργιο άλμπουμ της με τίτλο «Ρόδα Αμάραντα», το οποίο περιέχει επανεκτελέσεις τραγουδιών του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη.

Δέκα εξαιρετικές επιλογές από το τεράστιο ρεπερτόριο του Μίκη Θεοδωράκη όπως τα «Δακρυσμένα Μάτια» και «Χάθηκα» σε στίχους του Γιάννη Θεοδωράκη, «Η Μπαλάντα Του Αντρίκου» σε ποίηση του Κώστα Βάρναλη, «Μαρίνα» σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη αλλά και «Το Μοιρολόι Της Βροχής» σε ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη, «Στο Παζάρι Του Φονιά» σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου» και «Στα Περβόλια» σε στίχους του ίδιου του συνθέτη.

«Τις μουσικές του τις ακούω από παιδί. Θυμάμαι τον πατέρα μου να βάζει τους δίσκους του στο σπίτι, να μου μιλάει για το έργο του, για το πνεύμα του και τη δυναμική του προσωπικότητα . Μεγαλώνοντας άρχισα να τον μελετώ, να τον μαθαίνω», γράφει η Σαββέρια Μαργιολά για τον Μίκη Θεοδωράκη στο εισαγωγικό σημείωμα του άλμπουμ.

«Με τη μουσική του μοιράστηκε την ψυχή του και την αγάπη του για τον τόπο μας. Τον έχουν τραγουδήσει οι πάντες και ούτε μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα έχω σήμερα την τύχη να τραγουδήσω κι εγώ κάποια από τα αριστουργήματά του», συνεχίζει.

«Μπήκα στο στούντιο με την αγωνία στην ανάσα. Παρέα με πολύτιμους συνεργάτες, ηχογραφήσαμε δέκα τραγούδια. Η επιλογή ήταν δύσκολη, τι να πρωτοδιαλέξεις; Επέλεξα κάποια από εκείνα που με συγκινούν βαθιά, το καθένα για το δικό του λόγο μέσα μου· ήσυχες μπαλάντες, λαϊκά κι άλλα με γρήγορο ρυθμό που μυρίζουν Ελλάδα, κάποια γνωστά – πασίγνωστα κι άλλα σπάνια διαμάντια», σχολιάζει η Σαββέρια Μαργιολά.

«Δώρο ανεκτίμητο! Ευχαριστώ Κύριε Μίκη».

Το άλμπουμ «Ρόδα Αμάραντα» της Σαββέριας Μαργιολά κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την FM Records.

Την ενορχήστρωση υπογράφουν οι Μάριος Μούρμουρας και Δημήτρης Μαργιολάς ενώ υπεύθυνος ηχογράφησης είναι ο Μπάμπης Μπίρης (BKStudios).

Συμμετέχουν οι Γιώργος Μανωλάς (βιολί), Γιούλη Σούλα (τσέλο), Δημήτρης Μαργιολάς (μπουζούκι, μαντολίνο, τζουρά, μπαγλαμά, φωνητικά), Δήμος Πολυμέρης (πιάνο, ξυλόφωνο, μεταλλόφωνο), Κωνσταντίνα Χρίστου (άρπα), Βασίλης Μαστοράκης (κλασική κιθάρα στο «Κορίτσι του Οκτώβρη»), Μάριος Μούρμουρας (ακουστική, κλασική και ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά), Σταύρος Καβαλιεράτος (κοντραμπάσο, τρομπέτα), Σπύρος Καραμήτσος (τύμπανα) και Βασίλης Προδρόμου (δεύτερη φωνή στην «Μπαλάντα του Αντρίκου»).

Η υδατογραφία του εξωφύλλου έγινε από τον Δήμο Πολυμέρη και η Μαρίλη Κόλια επιμελήθηκε τη μακέτα του εξωφύλλου.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE