Καίτη Γαρμπή: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας»

Καίτη Γαρμπή: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας»


Υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη σκιά των φυλετικών διακρίσεων δηλώνει η Καίτη Γαρμπή.

Η Καίτη Γαρμπή τονίζει ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας».

Τις προηγούμενες ημέρες η γνωστή τραγουδίστρια παρέκκλινε από το κλίμα των συνηθισμένων δημοσιεύσεων στο λογαριασμό της στο Twitter που αφορούν την καριέρα της και, όπως πολλοί καλλιτέχνες ανά τον κόσμο, μοιράστηκε τις σκέψεις της για τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό.

«Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πριν από 57 χρόνια είχε ένα όνειρο πως τα τέσσερα μικρά του παιδιά θα ζουν μια μέρα σε ένα έθνος όπου δεν θα κριθούν από το χρώμα του δέρματός τους, αλλά από το περιεχόμενο του χαρακτήρα τους», έγραψε η Καίτη Γαρμπή με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Floyd.

«Δυστυχώς αυτή η μέρα δεν έχει έρθει ακόμα και το όνειρο παραμένει εφιάλτης», πρόσθεσε, περιγράφοντας με αυτά τα λόγια τη σκληρή πραγματικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά εκατομμύρια μαύροι άνθρωποι στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η ανάρτηση της Καίτη Γαρμπή έδωσε τροφή για ορισμένες αδικαιολόγητες αντιδράσεις από μία μικρή μερίδα χρηστών του Twitter που έδειξαν να μη συμφωνούν με το μήνυμα της τραγουδίστριας κατά της μισαλλοδοξίας και των φυλετικών διακρίσεων.

Η Καίτη Γαρμπή δεν πτοήθηκε από τα μεμονωμένα σχόλια που αντέδρασαν και έδωσε μία αποστομωτική απάντηση.

«Για όσους ξαφνιαστήκατε για το tweet που έκανα με αφορμή τη δολοφονία ενός συνανθρώπου μου, συγκλονισμένη και εγώ – όπως όλος ο κόσμος – και θεωρήσατε πως δεν πρέπει να με αφορά το θέμα, ίσως επειδή είμαι άσπρη, ίσως επειδή πέφτει μακριά η Αμερική, ίσως επειδή δεν τραγουδάω ποίηση, εγώ – ήρεμα το λέω – θα πρότεινα να αναθεωρήσετε γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας», έγραψε η καλλιτέχνιδα στο Twitter.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE