Μαριλένα Γεραντώνη: «Θα ήθελα αποκλειστική συνέντευξη από τον Ομπάμα»

Μαριλένα Γεραντώνη: «Θα ήθελα αποκλειστική συνέντευξη από τον Ομπάμα»


Μετά τις σπουδές της σε ένα από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης, τη Σορβόννη στο Παρίσι, η Μαριλένα Γεραντώνη επέστρεψε στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, καθώς την ενθουσίαζε η καθημερινή αναζήτηση της είδησης.

Έτσι, η ενασχόλησή της με το διεθνές ρεπορτάζ ήρθε ως αναμενόμενη εξέλιξη. Σήμερα, με ευσυνειδησία και ακέραιο ήθος, η δημοσιογράφος με το αξιοζήλευτο βιογραφικό, παρουσιάζει το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου στο Mega.

Η ίδια περιγράφει τα συναισθήματά της για την επανεκκίνηση του Μεγάλου Καναλιού και αναφέρεται στην ενημέρωση την εποχή της πανδημίας, στο άγχος της δουλειάς και στον ανταγωνισμό.

Ήταν πρόκληση για εσάς η συνεργασία με το Mega;

«Μεγάλη πρόκληση, που έφερε μαζί της τεράστια ευθύνη, αλλά και χαρά. Το Mega ήρθε ανανεωμένο, με δυναμική, φρέσκες ιδέες και ανθρώπους μπροστά και πίσω από τις κάμερες που εναρμονίστηκαν με το παλιό, «βαρύ πυροβολικό» στελεχών του σταθμού. Ένα ιστορικό κανάλι ήρθε ξανά μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών. Οι προσδοκίες ήταν και είναι μεγάλες και εμείς πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Υπήρχε κάτι που σας δυσκόλεψε στην πρεμιέρα;

«Σαφώς είχα άγχος, αλλά ταυτόχρονα είχα και μεγάλη προσμονή. Ξαναγυρνούσα στο Mega έπειτα από καιρό και τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Δεν θα έλεγα ότι υπήρχε κάποια δυσκολία. Αντίθετα, κυριάρχησε τις τελευταίες ώρες το δημιουργικό άγχος, το οποίο, με τη σωστή προετοιμασία και την άρτια συνεργασία των τεχνικών, της δημοσιογραφικής ομάδας και του αρχισυντάκτη μου, έδιωξαν το αναμενόμενο τρακ».

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στον «αέρα» από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα;

«Όσο επαγγελματίας και αν είσαι, δεν μπορεί να μην επηρεάζεσαι από τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Ιταλία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Δεν μπορεί να μην επηρεάζεσαι από τη «σπασμένη» φωνή του κ. Τσιόδρα, που τόνιζε τη δύσκολη περίοδο που είχαμε μπροστά μας, ή τις συγκινητικές εκδηλώσεις των πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο που χειροκροτούσαν και ευχαριστούσαν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Είναι στιγμές που χαράχτηκαν για πάντα στη μνήμη μας και, νομίζω, δεν θα ξεχαστούν ποτέ».

Ο παρουσιαστής πιστεύετε πως πρέπει να δείχνει συναίσθημα;

«Είναι άνθρωπος και αναπόφευκτα διακατέχεται από συναισθήματα. Ως επαγγελματίας οφείλει, όμως, να μεταδίδει και να παρουσιάζει την είδηση με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα, χωρίς να αφήνει χώρο για «χρωματισμό» και υποκειμενικές κρίσεις. Είναι αυτή η λεπτή γραμμή μεταξύ του προσωπικού συναισθήματος και της αντικειμενικής αποτύπωσης στην ειδησεογραφία την οποία πρέπει να υπηρετείς πιστά και να μην περνάς».

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία που κάνουν έναν δημοσιογράφο να ξεχωρίζει, κατά τη γνώμη σας;

«Προσωπικά, πιστεύω ότι δύο είναι το στοιχεία που κάνουν κάποιον να ξεχωρίζει στον επαγγελματικό του χώρο και όχι μόνο στη δημοσιογραφία. Το πρώτο είναι η βαθιά γνώση του αντικειμένου, που σημαίνει πολύ διάβασμα, συνεχή εξέλιξη και αναζήτηση των νέων δεδομένων. Το δεύτερο είναι η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και η ικανότητα να ξεπερνά τις όποιες φοβίες και ανασφάλειες. Να ξεπερνά τον ίδιο του τον εαυτό».

Ποιον θα θέλατε να είχατε απέναντι σας για μια αποκλειστική συνέντευξη;

«Τον Ομπάμα, φυσικά. Ποιον άλλον; Χαρισματικός, επικοινωνιακός και με ένα πανίσχυρο storytelling, νομίζω».

Έχετε βιώσει τον ανταγωνισμό;

«Εργάζομαι σε έναν πλήρως ανταγωνιστικό χώρο και θεωρώ τον υγιή ανταγωνισμό εργαλείο για να γινόμαστε καλύτεροι και κίνητρο για εξέλιξη. Αναφορικά με τις μη υγιείς τακτικές και τα «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» -που σαφώς υπάρχουν και αυτά-, τα θεωρώ ως ανάξια ενασχόλησης. Ποτέ δεν τα υιοθέτησα και ποτέ δεν ασχολήθηκα με «κακόβουλο λογισμικό». Δεν είναι της αισθητικής μου. Παραμένω προσηλωμένη στον στόχο μου και μόνο».

Πού θέλετε να είναι επαγγελματικά η Μαριλένα ύστερα από 10 χρόνια;

«Ποτέ δεν βάζω τόσο μακροπρόθεσμους στόχους, γιατί πιστεύω ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και ξέρει καλύτερα να σε καθοδηγεί».

Τι σας δίνει χαρά όταν δεν βρίσκεστε στη δουλειά;

«Τα απλά πράγματα και ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτά που μου δίνουν χαρά. Δεν συγκρίνεται με τίποτα το συναίσθημα από την αγκαλιά της κόρης μου, τα γέλια μας όταν βάζουμε τα αθλητικά μας και περπατάμε στο κέντρο της Αθήνας. Ένα ωραίο φαγητό με φίλους. Ένα ποτήρι κρασί με την παρέα μου. Αυτά με γεμίζουν και με κάνουν να χαμογελώ», είπε στο Secret.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE