Ο Paul McCartney είναι «αηδιασμένος και θυμωμένος» με τη δολοφονία του George Floyd

Ο Paul McCartney είναι «αηδιασμένος και θυμωμένος» με τη δολοφονία του George Floyd


«Πρέπει να εργαστούμε μαζί για να ξεπεράσουμε τον ρατσισμό σε οποιαδήποτε μορφή», σημειώνει ο Paul McCartney.

Ο Paul McCartney θυμάται το φυλετικό διαχωρισμό στις ΗΠΑ την εποχή των Beatles και δηλώνει απογοητευμένος που βλέπει το ίδιο μίσος το 2020.

Ο 77χρονος καλλιτέχνης έγραψε ένα σύντομο κείμενο στο λογαριασμό του στο Twitter καθώς το κίνημα Black Lives Matter συνεχίζει να αναπτύσσεται στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Ξέρω ότι πολλοί από εμάς θέλουμε να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε. Κανείς από εμάς δεν έχει όλες τις απαντήσεις και δεν υπάρχει γρήγορη διόρθωση, όμως αλλάζουμε. Όλοι πρέπει να εργαστούμε μαζί για να ξεπεράσουμε τον ρατσισμό σε οποιαδήποτε μορφή», ανέφερε.

«Πρέπει να μάθουμε περισσότερα, να ακούσουμε περισσότερα, να μιλήσουμε περισσότερο, να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας και, πάνω από όλα, να αναλάβουμε δράση», δήλωσε.

Στη συνέχεια ο Paul McCartney μοιράστηκε μια ιστορία για το φυλετικό διαχωρισμό από το 1964.

«Οι Beatles επρόκειτο να εμφανιστούν στο Τζάκσονβιλ των ΗΠΑ και ανακαλύψαμε ότι το κοινό θα ήταν διαχωρισμένο φυλετικά. Είπαμε “δεν το κάνουμε αυτό!” Η συναυλία που δώσαμε ήταν μπροστά στο πρώτο μη διαχωρισμένο κοινό. Στη συνέχεια βεβαιωθήκαμε ότι αυτό ήταν στο συμβόλαιο μας», περιέγραψε.

«Νιώθω αηδιασμένος και θυμωμένος που είμαστε εδώ σχεδόν 60 χρόνια αργότερα», είπε σχετικά με το θάνατο του George Floyd «στα χέρια του αστυνομικού ρατσισμού, μαζί με αμέτρητους άλλους (θανάτους) που προηγήθηκαν».

Ο Paul McCartney ολοκλήρωσε το σημείωμά του με ορισμένα ενθαρρυντικά λόγια.

«Όλοι εδώ υποστηρίζουμε και στεκόμαστε δίπλα σε όλους εκείνους που διαδηλώνουν και υψώνουν τις φωνές τους αυτή τη στιγμή», επισήμανε ο θρυλικός μουσικός.

«Θέλω δικαιοσύνη για την οικογένεια του George Floyd, θέλω δικαιοσύνη για όλους εκείνους που έχουν πεθάνει και υποφέρει. Το να μην λες τίποτα δεν είναι επιλογή», πρόσθεσε.

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE