Δύο νέα τραγούδια από τον Flea των RHCP για τα 50α γενέθλια του River Phoenix

Δύο νέα τραγούδια από τον Flea των RHCP για τα 50α γενέθλια του River Phoenix


Ο Flea ολοκλήρωσε δύο ημιτελή τραγούδια του συγκροτήματος του River Phoenix.

Ο μπασίστας Flea των Red Hot Chili Peppers θα κυκλοφορήσει δύο νέα τραγούδια του συγκροτήματος Aleka’s Attic του River Phoenix.

Τα τραγούδια θα κυκλοφορήσουν στις 23 Αυγούστου, την ημέρα που ο Αμερικανός ηθοποιός και μουσικός θα γινόταν 50 ετών αν ζούσε.

Τα ημιτελή τραγούδια που ολοκληρώθηκαν από τον Flea, ο οποίος έκανε και την παραγωγή, θα είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή και βινύλιο 10 ιντσών.

Θα κυκλοφορήσουν από την LaunchLeft, την ένωση καλλιτεχνών που ίδρυσε η Rain, αδερφή του αείμνηστου River Phoenix και μέλος των Aleka’s Attic.

Πέρυσι οι θαυμαστές του folk – rock γκρουπ είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν δύο άλλα τραγούδια, ένα από τα οποία είναι συνεργασία της Rain και του Michael Stipe των R.E.M.

Σε συνέντευξή του στο NME νωρίτερα φέτος, ο Michael Stipe αναφέρθηκε στο θάνατο του River Phoenix, αδερφό του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού Joaquin Phoenix και το πώς επηρέασε το άλμπουμ «Monster» των R.E.M.

«Ο River πέθανε προτού ξεκινήσουμε να ηχογραφούμε τον δίσκο και πέρασα μια περίοδο έξι μηνών, κατά την οποία απλώς κατέβασα διακόπτες και δεν μπορούσα να γράψω τίποτα», είπε.

«Αυτό ήταν πραγματικά απογοητευτικό για μένα και το συγκρότημα, που επίσης θρηνούσε. Όλοι τον γνωρίζαμε και τον αγαπούσαμε – αλλά ειδικά για μένα, η φιλία και η σχέση μας ήταν σαν να είχα έναν αδελφό. Ήταν η πιο βαθιά απώλεια που είχα βιώσει μέχρι τότε».

Ο River Phoenix πέθανε το 1993 σε ηλικία 23 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια, ύστερα από υπερβολική δόση ναρκωτικών.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE