«Μην Το Ξεχάσεις Το Φιλί»: Ο Νίκος Ξυδάκης κεντά μία ιστορία για τη νοσταλγία της ευτυχίας

«Μην Το Ξεχάσεις Το Φιλί»: Ο Νίκος Ξυδάκης κεντά μία ιστορία για τη νοσταλγία της ευτυχίας


Μία ιστορία για τη μνήμη, την απουσία και τη νοσταλγία της ευτυχίας κεντά με αέρινη κλωστή ο Νίκος Ξυδάκης.

Ο Νίκος Ξυδάκης κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι με τίτλο «Μην Το Ξεχάσεις Το Φιλί», σε μουσική και ερμηνεία του ίδιου και στίχους του Κώστα Φασουλά.

Το τραγούδι «Μην Το Ξεχάσεις Το Φιλί» έχει οπτικοποιηθεί εύστοχα από τον Γιώργο Σπανό και κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η συγκινητική λιτότητα και πληρότητα της μουσικής που ακούγεται από ένα μοναχικό πιάνο και η χαμηλόφωνη ερμηνεία του συνθέτη που μοιάζει να έρχεται από ένα μακρινό και άχρονο κόσμο, αναδεικνύει την ένταση και ευαισθησία του λόγου που κεντά με αέρινη κλωστή μία ιστορία για τη μνήμη, την απουσία και τη νοσταλγία της ευτυχίας.

Το τραγούδι «Μην Το Ξεχάσεις Το Φιλί» ως αποτέλεσμα της αρμονικής συνεργασίας των δύο αυτών σημαντικών δημιουργών δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί μία ευτυχή στιγμή.

Ο Κώστας Φασουλάς συγκαταλέγεται ανάμεσα στου πιο δημιουργικούς και σημαντικούς σύγχρονους στιχουργούς. Αρθρώνει διακριτό ποιητικό λόγο, με χαρακτηριστικό τον πλούτο και τη ζωντάνια των εικόνων και των συναισθημάτων που εμπεριέχει και εκφράζει.

Έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα απόλυτα προσωπικό ύφος που αφομοιώνει δημιουργικά στοιχεία των μεγάλων συνθετών του 20ου αιώνα, αλλά και επιρροές από την ελληνική και ανατολίτικη μουσική παράδοση που φέρει ως πολύτιμη κληρονομιά από τη γενέτειρα και τη μητέρα πατρίδα.

Ο Νίκος Ξυδάκης στη μακρά καλλιτεχνική του πορεία που χαρακτηρίζεται από μία σπάνια δημιουργική δύναμη, συνέπεια και αξιοπρέπεια έχει επηρεάσει καθοριστικά τόσο τον ήχο, όσο και την κατεύθυνση του εμπνευσμένου ελληνικού τραγουδιού.

Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία των δύο καταξιωμένων δημιουργών που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ελληνική μουσική σκηνή των τελευταίων δεκαετιών.Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE