Η Χάρις Αλεξίου εγκαταλείπει το τραγούδι – Η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής

Η Χάρις Αλεξίου εγκαταλείπει το τραγούδι – Η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής


Μία συγκλονιστική κατάθεση ψυχής από τη Χάρις Αλεξίου.

Η Χάρις Αλεξίου ανακοίνωσε ότι αποχαιρετά το τραγούδι, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τη φωνή της.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια έδωσε συνέντευξη στο Δεύτερο Πρόγραμμα, λίγο μετά την κυκλοφορία του δίσκου της «Τα Τραγούδια της Ξενιτιάς».

«Έχω απομακρυνθεί από τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως τραγουδούσα παλιά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δε μπορώ να το κάνω καλά», εξομολήγθηκε.

«Θα με ακούσετε σε λίγο καιρό σε ένα τραγούδι με τη Γιασμίν, ένα ντουέτο που κάναμε μαζί που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά εγώ και εκείνη τη μουσική και τους στίχους στα ισπανικά. Το ηχογράφησα πέρσι το καλοκαίρι. Είναι μια μπαλάντα που μπορούσα να πω, αλλά δε με ακούει η φωνή μου πια και είπα πως είναι καλύτερα να σταματήσω. Δεν είναι σωστό», συνέχισε.

«Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα»

Η Χάρις Αλεξίου περιέγραψε επίσης στην εκπομπή «Κατάλληλη Ώρα» και τον Νίκο Απέργη πώς πήρε την οριστική απόφαση να αποχαιρετήσει το τραγούδι.

«Το “Χειρόγραφο” ήταν το τελευταίο μουσικό (πρόγραμμα) που έκανα. Υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Όταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος να τραγουδήσω στους Βράχους του είπα “δεν τραγουδάω Θάνο μου αλλά θα είμαι εκεί για σένα”. Πήρα λίγο θάρρος και μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο στον Ζαμπέτα. Εκεί πήρα την οριστική απόφαση. Είπα “δε σου αξίζει να συνεχίσεις”. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα», αποκάλυψε.

«Μπορεί και εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα πως δεν αποδίδω πια όπως παλιά, να την έσκαψα λίγο παραπάνω», παραδέχθηκε η Χάρις Αλεξίου σε μία συγκλονιστική κατάθεση ψυχής.

«Είπα “μην είσαι τώρα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα. Αφού δε μπορεί πια η φωνή σου να το βγάλει αυτό. Σεβάσου αυτό που έχεις κάνει μέχρι τώρα”. Δε γράφω πια τραγούδια. Αν γράψω ξανά, θα περάσει κάποιος χρόνος. Όταν γράφω εγώ τραγούδι, μου βγαίνει αυτόματα να το τραγουδήσω. Οπότε τι να γράψω τώρα;» ανέφερε.

Χάρις Αλεξίου - Haris Alexiou

Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE