Με AC/DC και Black Sabbath ξεκίνησαν το ταξίδι τους οι αστροναύτες της SpaceX

Με AC/DC και Black Sabbath ξεκίνησαν το ταξίδι τους οι αστροναύτες της SpaceX


Με τη συνοδεία ροκ μουσικής ξεκίνησε η επανδρωμένη αποστολή της SpaceX για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ίσως να μην υπάρχει καταλληλότερη εποχή από αυτή για να διαφύγει κάποιος στο διάστημα.

Έτσι το Σάββατο 31 Μαΐου οι αστροναύτες Doug Hurley και Bob Behnken ξεκίνησαν το ταξίδι τους με το διαστημικό σκάφος Crew Dragon της SpaceX από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy στη Φλόριντα για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Μέσα σε εκκωφαντικό θόρυβο που έφθασε χιλιόμετρα μακριά στις ακτές της Φλόριντα, ένας πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας SpaceX του Elon Musk απογειώθηκε στις 15:22 τοπική ώρα (22:22 ώρα Ελλάδος) και τα πρώτα λεπτά της πτήσης εκτυλίχθηκαν χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με την απευθείας αναμετάδοση της αποστολής της NASA.

Ο πρώτος όροφος του πυραύλου αποκολλήθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο έπειτα από πτήση δύο λεπτών, καθώς ο πύραυλος πετούσε με ταχύτητα 4000 χλμ/ώρα, ενώ ο δεύτερος όροφος εξακολουθούσε να προωθεί την κάψουλα Crew Dragon προς τον προορισμό της, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Λίγο πριν εκτοξευτούν στο διάστημα οι δύο αστροναύτες φέρονται να άκουγαν το κλασικό «Back in Black» των AC/DC.

Η εκτόξευση του πυραύλου της SpaceX είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι η πρώτη επανδρωμένη εκτόξευση από ιδιωτική εταιρεία, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που οι Doug Hurley και Bob Behnken ταξιδεύουν στο διάστημα.

Επίσης είναι και η πρώτη επανδρωμένη εκτόξευση πυραύλου μετά το 2011 από αμερικάνικο έδαφος.

Αφού εκτοξεύθηκε με πύραυλο της SpaceX, το διαστημόπλοιο του Hurley και του Behnken προσδέθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό χωρίς προβλήματα. Έπειτα από σειρά ελέγχων, η πόρτα άνοιξε και οι δύο παιδικοί φίλοι βρέθηκαν μαζί με τους τρεις αστροναύτες που βρίσκονται ήδη στο σταθμό.

Την επόμενη ημέρα ξύπνησαν με το «Planet Caravan» των Black Sabbath.

Οι στίχοι του κλασσικού τραγουδιού που βρίσκεται στο άλμπουμ «Paranoid» των Black Sabbath ταιριάζουν απόλυτα με την κατάσταση των αστροναυτών.

«Πλέουμε σε ατελείωτους ουρανούς / Τα αστέρια λάμπουν σαν τα μάτια / Οι μαύροι νυχτερινοί αναστεναγμοί», λέει το τραγούδι.

 Source link

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE